Τέσσερα ποτάμια όπου το μπάνιο είναι μοναδική εμπειρία

Κρυστάλλινα νερά και καταπράσινα τοπία στο βουνό

Για κάποιους το δίλημμα βουνό ή θάλασσα για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι αδιαπραγμάτευτο. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αλλάζουν γνώμη όταν μαθαίνουν καλύτερα πόσες εμπειρίες μπορείς να ζήσεις στο βουνό και δεν το γνωρίζεις. Όπως για παράδειγμα το μπάνιο σε ποτάμια. Σε κρυστάλλινα νερά με τα πλατάνια γύρω να δίνουν μια μυθική διάσταση.

Εκεί στις πεντακάθαρες όχθες τους, δεν θα κάνεις βουτιές σε ζεστά νερά αλλά μπορεί δίπλα σου να αναβλύζει μια πηγή κατευθείαν από το βουνό χωρίς καν να το γνωρίζεις.

Αν είσαι λίγο τολμηρός και σου αρέσει να γνωρίζεις νέες εμπειρίες, το μπάνιο σε ποτάμι είναι σίγουρα μία από αυτές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Το exploringgreece.tv σου προτείνει μπάνιο σε τέσσερα από τα πιο όμορφα ποτάμια της Ελλάδας. Ένα από αυτά είναι και ανάμεσα στα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης.

Ποταμός Αώος

Έχοντας φόντο το καθηλωτικό γεφύρι της Κόνιτσας στο νομό Ιωαννίνων, ο ποταμός Αώος είναι γεμάτος γωνιές για μπάνιο και βουτιές. Θα βρεις αυτά τα ανοίγματα σε μια εκτεταμένη διαδρομή προς τη Μονή Στομίου έχοντας γύρω σου πλατάνια και θέα την κορυφή της Γκαμήλας. Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς με λόγια πόσο μοναδική εμπειρία είναι να κολυμπάς σε τρεχούμενο νερό πνιγμένο στις διάφορες αποχρώσεις του πράσινου.

Πηγή φωτογραφίας: Γαζώνας Θωμάς

Αφού κάνεις τις βουτιές σου, κάνε μια βόλτα στην περιοχή της Κόνιτσας για να ανακαλύψεις τους θησαυρούς που κρύβει ένα ορεινό μέρος το καλοκαίρι.

Ποταμός Νέδα

Πηγή φωτογραφίας: Sp!ros

Πρόκειται για το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας το οποίο διασχίζει ένα φαντασμαγορικό φαράγγι. Βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο. Εκεί, λοιπόν, υπάρχουν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές πισίνες που θα δεις στη ζωή σου. Σε αυτές καταλήγουν υπέροχοι καταρράκτες. Ειδικά ο μεγάλος καταρράκτης της Νέδα είναι το ιδανικότερο ίσως σημείο για να κάνεις μια βουτιά. Η «πισίνα» του είναι αρκετά μεγάλη ενώ σχηματίζονται μικρά ανοίγματα και βραχάκια για να αράξεις στη σκιά των πλατανιών και να απολαύσεις το μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς με τις ώρες.

Ποταμός Βοϊδομάτης

Ένα ποτάμι που βρίσκεται στο νομό Ιωαννίνων και είναι για τους πιο τολμηρούς. Κι αυτό γιατί τα παγωμένα του νερά κυμαίνονται από 6-9 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο. Τα κρύα του νερά είναι αναζωογονητικά και το σίγουρο είναι ότι ξέρεις πως κολυμπάς σε έναν από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο συγκεκριμένο ποτάμι θα βρεις σε πολλά σημεία πηγές για να πιεις νερό κατευθείαν από το βουνό. Το τοπίο θα σε καθηλώσει ενώ μην παραλείψεις να ζήσεις και την εμπειρία του ράφτινγκ στα νερά του.

Ποταμός Αχέροντας

Πηγή φωτογραφίας: dimossouliou.gov.gr

Λένε ότι το να κάνεις μπάνιο στον Αχέροντα δεν είναι μια οποιαδήποτε βουτιά αλλά είναι η βουτιά στον αρχαίο κόσμο. Και είναι μεγάλη αλήθεια. Στις Πηγές του Αχέροντα κοντά στο χωριό Γλυκή θα απολαύσεις ένα μπάνιο που θα σου μείνει αξέχαστο καθώς αυτό το μυθικό ποτάμι προσφέρει πεντακάθαρα νερά και ένα συγκλονιστικό τοπίο άγριας φύσης.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας (Αώος): Γαζώνας Θωμάς

Οι εξωτικές ελληνικές παραλίες που είχαν σχέση με πειρατές
Exit mobile version