Τέσσερις ελληνικές παραλίες της στεριάς σαν σε νησί

Χρυσαφένια άμμος και κρυστάλλινα νερά χωρίς να πάρεις πλοίο

Τέσσερις ελληνικές παραλίες της στεριάς σαν σε νησί3

Η ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για τις δεκάδες μοναδικής ομορφιάς παραλίες της. Κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς που μπορείς να το απολαύσεις χωρίς καν να πάρεις πλοίο. Ελληνικές παραλίες της στεριάς που μοιάζουν σαν να είναι σε νησί.

Στο exploringgreece.tv διαλέξαμε τέσσερις απλό τις πλέον εντυπωσιακές…

Expand player

Μυλοπόταμος – Πήλιο

Είναι μια από τις διασημότερες και με σιγουριά η πιο πολυφωτογραφημένη, παραλία του Πηλίου. Και πώς να μην είναι όταν διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά και τόσο πράσινο. Στην ουσία χωρίζεται από βράχια σε δύο παραλίες, οι οποίες επικοινωνούν μέσω μιας «πύλης». Είναι η παραλία που σε πείθει ότι όταν ακούς Πήλιο δεν πρέπει να έχεις στο μυαλό σου μόνο τις χειμερινές διακοπές. Κι αυτό γιατί στην περιοχή βρίσκονται μερικές από τις ωραιότερες ελληνικές παραλίες που μπορούν να συγκριθούν ακόμη και με αυτές των νησιών.

Αμμόλοφοι – Καβάλα

Αμμόλοφοι όνομα και πράγμα. Αυτοί καταλήγουν σε χρυσαφένια αμμουδιά που βρέχεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση στην Καβάλα σε ένα τοπίο που δε συναντάς αλλού. Υπάρχει, επίσης, ένα φυσικό χώρισμα της παραλίας σε τρεις αλλές. Αυτό εξασφαλίζει ησυχία για όσους επιθυμούν στις άκρες και διασκέδαση σε beach party για τους λάτρεις του είδους στους «δεύτερους Αμμόλοφους». Στα 3 χιλιόμετρα που εκτείνεται συνδυάζει την ψιλή άμμο με τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Αυτά είναι εξάλλου που προσδίδουν στην περιοχή έναν εξωτικό χαρακτήρα. Οι Αμμόλοφοι είναι μια ιδανική παραλία και για οικογένειες με παιδιά μιας και τα νερά είναι ρηχά και ιδανικά για παιχνίδια στην παραλία.

Φονέας  – Μεσσηνιακή Μάνη

Πηγή φωτογραφίας: messinianmani.gr

Η παραλία του Φονέα είναι λιγότερο γνωστή αλλά περισσότερο (από πολλές) αγαπημένη.  Βρίσκεται κρυμμένη στη δυτική Μάνη. Χρειάζεται να την εντοπίσεις ανάμεσα στα δέντρα και να πάρεις ένα συγκεκριμένο μονοπάτι. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι διαθέτε τα πιο εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά της Πελοποννήσου. Συνδυάζεται δε με μεγάλα λευκά βότσαλα δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό. Χαρακτηριστικό της παραλίας του Φονέα είναι ένας μεγάλος βράχος που τη που χωρίζει στα δύο και χαρίζει φυσική σκιά.

Ποτιστικά – Πήλιο

Πηγή φωτογραφίας: www.visit-pilio.gr

Επιστρέφουμε στο Πήλιο και σε μια παραλία που δε γίνεται να μη σε ενθουσιάσει. Τα Ποτιστικά είναι μια ιδιαίτερη και πολύ όμορφη παραλία του Πηλίου που ανήκει στην πλευρά του Αιγαίου. Είναι  πραγματικά μια ιδιαίτερη εμπειρία για τον επισκέπτη καθώς τα μεγάλα βράχια μας έκαναν να νομίζουμε ότι μόλις βγήκαν από τη θάλασσα. Αν είσαι τολμηρός θα κάνεις από εκεί τη βουτιά σου. Η άμμος είναι χρυσή και απαλή και απλώνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου. Δεν είναι να απορεί κανείς που αυτή είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του Πηλίου.

Άργιλος: Η ελληνική παραλία που κάνεις… φυσικό σπα