Τρεις ξεχωριστές παραλίες της Σαμοθράκης για εναλλακτικές διακοπές

Το νησί έκπληξη για όσους θέλουν κάτι ξεχωριστό

Τρεις ξεχωριστές παραλίες της Σαμοθράκης για εναλλακτικές διακοπές

Πρόκειται για ένα από τα λιγότερο δημοφιλή αλλά αγαπημένα νησιά για όσους αγαπούν τις εναλλακτικές διακοπές. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία οφείλει στον επιβλητικό όγκο του όρους Σάος ή αλλιώς Φεγγάρι με ψηλότερη κορυφή στα 1611 μέτρα. Δεν αποκαλείται άδικα ως το νησί των εναλλακτικών διακοπών. Κι αυτό γιατί συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα διαθέτοντας φυσικό τοπίο που πολλά φημισμένα νησιά θα ζήλευαν. Ο λόγος φυσικά για τη Σαμοθράκη με τις ξεχωριστές παραλίες για εναλλακτικές διακοπές!

Σαμοθράκη, το νησί για εναλλακτικές διακοπές

Το όμορφο νησί της Σαμοθράκης είναι ένας διαφορετικός προορισμός. Δεν πας σίγουρα εκεί για μακριά την ξέφρενη νυχτερινή ζωή και τα πολλά κοσμικά μαγαζιά. Ωστόσο στη Σαμοθράκη θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις τις διακοπές σου όπως ποτέ δεν είχες φανταστεί. Σε μια σπάνια αλλά απολυτη αρμονία της φύσης και του γαλάζιου της θάλασσας. Και όλα αυτά με φόντο την άγρια ομοριφιά ενός καταπράσινου βουνού. Πρόκειται για τις διακοπές που θα σου μείνουν αξέχαστες για την απλότητα τους αλλά και για την εναλλακτικότητά τους. Εκεί θα κάνεις μπάνιο σε πεντακάθαρα νερά και βουτιές σε φυσικές πισίνες που τις δημιουργούν καταρράκτες.

Expand player

Η Σαμοθράκη είναι παγκοσμίως γνωστή χάρη στο διάσημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης. Βρέθηκε στο νησί το 1863 και σήμερα κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι της Γαλλίας. Επιπλέον είναι γνωστή και από τα Καβείρια Μυστήρια τα οποία λάμβαναν χώρα στο νησί κατά την αρχαιότητα. Από τότε έγινε η Σαμοθράκη θεωρήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου.

Στη Σαμοθράκη θα φτάσεις ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Από εκεί μπορείς σε λίγη ώρα να βρεθείς στο κεντρικό λιμάνι του νησιού την Καμαριώτισσα.

Οι καλύτερες παραλίες της Σαμοθράκης

Όλες οι παραλίες της Σαμοθράκης είναι ξεχωριστές. Αλλά κάποιες κερδίζουν σίγουρα τις καρδιές των επισκεπτών. Δείτε τρεις από αυτές…

Παραλία Βάτος

Ίσως η καλύτερη του νησιού. Ο Βάτος διαθέτει άσπρα ψηλά βότσαλα και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Αν έχεις μάσκα θα απολαύσεις και τον υπέροχο βυθό αυτής της παραλίας. Περικλύεται από ψηλούς βράχους ενώ ο μόνος τρόπος να την προσεγγίσεις είναι με τα εκδρομικά πλοιάρια που κάνουν το γύρω του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο βέβαια θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τον εντυπωσιακό καταρράκτη Κρεμαστό που καταλήγει στη θάλασσα. Σίγουρα δεν ξέρεις ότι είναι είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης της Μεσογείου.

Παραλία Παχιά Άμμος

Η παραλία της Παχιάς Άμμου βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού και είναι εξίσου εντυπωσιακή. Δεν είναι πολύ μακριά από το λιμάνι και είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς. Πρόκειται για την πιο γνωστή παραλία της Σαμοθράκης. Δεν είναι τυχαίο καθώς αποτελεί την μοναδική παραλία στο νησί που καλύπτεται με άμμο. Έχει επίσης πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά.

Παραλία Κήπος

Η παραλία Κήπος είναι βόρεια του νησιού, όχι πολύ μακριά από τα Θερμά. Εκτός από την ίδια την παραλία θα απολαύσεις και μια ονειρική παραθαλάσσια διαδρομή. Η ίδια η αμμουδιά διαθέτει διάφανα νερά, γκρίζα βότσαλα αλλά και φανταστική θέα την Ίμβρο. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: samothraki.gr

Μικρή Χαμολιά: Η κρυφή παραλία – διαμάντι στην Αττική