Ψαράδες: Το μαγευτικό χωριό της λίμνης που θα σε μαγέψει

Ένα ιστορικό ελληνικό χωριό

Ομίχλη, ησυχία και ο ήχος από δεκάδες πουλιά να σου θυμίζουν την ομορφιά και την ηρεμία που σου προσφέρει η φύση. Αυτή θα είναι η πρώτη και βασική εικόνα που θα αντικρίσεις όταν θα βρεθείς στους Ψαράδες, στο γαλήνιο αυτό χωριό της λίμνης των Πρεσπών. Είναι ένα από τα πιο ανέγγιχτα μέρη της Ελλάδας παρά το γεγονός ότι αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όσους επιλέξουν να επισκεφθούν τη Φλώρινα και τις λίμνες των Πρεσπών. Ένα ελληνικό χωριό με ιστορία που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου με την πρώτη ευκαιρία…

Ποια είναι Ασπρόλιμνη της Ελλάδας που «υπάρχει» μόνο το χειμώνα

Ψαράδες: Το μαγευτικό χωριό της λίμνης…

Οι Ψαράδες έγιναν περισσότερο γνωστοί όταν εκεί αποφασίστηκε να υπογραφεί η ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ. Βρίσκονται στη νότια όχθη της λίμνης Μεγάλης Πρέσπας και πρόκειται κυριολεκτικά για ένα ησυχαστήριο. Το μόνο που μπορεί να διακόψει τους ήχους της φύσης είναι η ευγενική φωνή των βαρκάρηδων που σου προτείνουν να σε πάνε μια βόλτα. Και σου προτείνουμε να δεχθείς μιας και θα ζήσεις μια ανεπανάληπτη εμπειρία στα νερά της λίμνης. Γίνεσαι ένα με τη φύση και αντιλαμβάνεσαι το πόσο μεγάλη αξία έχει στα ταξίδια σου να εξερευνείς κάθε γωνιά της και να δίνεις σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά και τις σπάνιες τοιχογραφίες που βρίσκονται πάνω στους βράχους.

Expand player

Αφού κάνεις τη βαρκάδα και ακούσεις τις όμορφες ιστορίες των Ψαράδων, μπορείς να απολαύσεις τη βόλτα σου στα στενά του χωριού. Η απόλυτη ησυχία ίσως σου θυμίσει κάποια εγκατάλειψη και όχι άδικα. Μην ξεχνάς, όμως, ότι βρίσκεσαι σε έναν ανακηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό που διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά και βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας.

Δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις μια επίσκεψη στην εκκλησία της Κοίμησης Θεοτόκου. Είναι ένας ναός του 19ου αιώνα. Η ζωή στους Ψαράδες γυρνά γύρω από τον κεντρικό πεζόδρομο και τα καφενεία. Εικόνες μιας άλλης παραδοσιακής Ελλάδας που δεν έχει χάσει το χρώμα της και τους ήχους της. Το ταξίδι στους Ψαράδες είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Είναι μια εμπειρία φύσης και παράδοσης που δεν πρέπει να χάσεις. Η ευκαιρία να γνωρίσεις ένα από τα πιο αυθεντικά ελληνικά χωριά… δίπλα στη λίμνη.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο είναι το Πεύκο της Μεσσηνίας με την μυστηριώδη τρύπα

Ποια είναι Ασπρόλιμνη της Ελλάδας που «υπάρχει» μόνο το χειμώνα

Πού βρίσκεται και πώς είναι σήμερα το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας