Η ελληνική παραλία με το… γλυκό νερό που είναι για λίγους

Ελληνικές παραλίες

Όσο ταξιδεύουμε στην Ελλάδα, τόσο ανακαλύπτουμε άγνωστες γωνιές και αξιοθέατα που δεν τα είχαμε ξανακούσει. Αυτό συμβαίνει έντονα και με τις ελληνικές παραλίες. Είναι αναρίθμητες και η καθεμία έχει τη δικιά της ομορφιά και κάποιες φορές κάτι ξεχωριστό. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την ελληνική παραλία με το… γλυκό νερό! Δεν είναι μια γνωστή στους πολλούς παραλία μιας και βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, στην Ήπειρο. Μιας και η Πάργα αποτελεί έναν όλο και περισσότερο αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό, είναι ευκαιρία να γνωρίσεις και αυτή την ιδιαίτερη ελληνική παραλία. Είναι ο κόλπος του Αϊ Γιαννάκη.

Το μικροσκοπικό ελληνικό νησάκι με την ιδιαίτερη ντοπιολαλιά

Ελληνικές παραλίες: Η παραλία με το… γλυκό νερό

Η παραλία με το γλυκό νερό είναι στην πραγματικότητα μια όχι και τόσο μεγάλη αμμουδιά σε πολύ κοντινή απόσταση από την Πάργα. Μπορείς εύκολα να την εντοπίσεις στο χάρτη του Google. Θα σε βοηθήσουν, ωστόσο, σίγουρα και οι ντόπιοι αν τους ρωτήσεις. Ποια είναι η ιδιαιτερότητα που έχει όμως αυτή η παραλία;  Η συγκεκριμένη αμμουδιά με τα ρηχά και πεντακάθαρα νερά έχει μια πηγή γλυκού νερού που αναβλύζει στο κέντρο του κόλπου στην οποία βρίσκεται. Πώς γίνεται αυτό; Στην πραγματικότητα το νερό μεταφέρεται υπόγεια από τη διπλανή λίμνη του Καλοδικίου, γνωστή στην περιοχή και ως «λίμνη με τα νούφαρα».

Expand player

Το τοπίο που θα συναντήσεις είναι μοναδικό και θα σου μείνει για πάντα αξέχαστο. Η παραλία είναι γεμάτη βότσαλα και τα νερά της είναι πάντα δροσερά και φυσικά πεντακάθαρα λόγω της πηγής. Την παραλία θα βρεις σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την Πάργα, με εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο. Ιδανική για όσους θέλουν πιο ήσυχα και λιγότερο κοσμοπολίτικα πράγματα.

Πάρτε μια γεύση από το βίντεο του καναλιού n.p. production στο Youtube…

Ελληνικές παραλίες και διακοπές στην Πάργα για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών

Η Πάργα είναι το λεγόμενο νησί που δε θες αυτοκίνητο για να πας. Και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την επιλέγουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι και διαφορετικοί τύποι ταξιδιωτών. Και από πού να ξεκινήσουμε; Από τις εκπληκτικές ελληνικές παραλίες που θυμίζουν εξωτικό προορισμό; Στην Πρέβεζα εξάλλου βρίσκεται και η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη. Η Πάργα είναι η χρωματιστή παραθαλάσσια γωνιά της Ηπείρου που θα σου κλέψει την καρδιά από το πρώτο λεπτό. Είτε πας με φίλους, είτε ως ζευγάρι είτε με οικογένεια.

Μια γωνιά της Ελλάδας διαφορετική σαν σε νησί αλλά… στη στεριά!

Ταξίδια στην Ελλάδα

Διακοπές στη Λήμνο: Ζήσε σα ντόπιος στο νησί των αντιθέσεων

Ελληνικές παραλίες: Η εμπειρία του Οτζιά με τα ρηχά νερά και την αφράτη άμμο

Ποιο νησί λέγεται «πράσινο φύλλο» του Αιγαίου και γιατί

Exit mobile version