Η κρυφή αμμόγλωσσα της Ελλάδας με τα γαλαζοπράσινα νερά

Οι γαλάζιες γωνιές της Ελλάδας πάντα θα σε μαγεύουν και θα σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν κρυμμένοι παράδεισοι πιο κοντά ή μακριά σου. Κάποιους από αυτούς μπορεί να μην έχει τύχει να τους γνωρίσεις αλλά σίγουρα θα έχουν μια θέση στην καρδιά σου αν βρεθείς εκεί. Ένα από αυτά τα μέρη είναι η κρυφή αμμόγλωσσα της Ελλάδας με τα γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκεται στην Ήπειρο. Καλώς ήρθατε για διακοπές στα Σύβοτα. Πρόκειται για μια αμμόλωσσα για την οποία δεν χρειάζεται πλοίο για να πας. Ο λόγος για την παραλία Διαπόρι από την οποία μπορεί κανείς εύκολα κολυμπώντας να περάσει στο απέναντι νησάκι όπου βρίσκεται και η παραλία Διαποράκι.

Εκδρομή στον Αργοσαρωνικό: Στις Σπέτσες για ένα αξέχαστο διήμερο

Η κρυφή αμμόγλωσσα της Ελλάδας με τα γαλαζοπράσινα νερά

Η παραλία Διαπόρι, λοιπόν, στα Σύβοτα με την εκπληκτική αμμόγλωσσα βρίσκεται στο σημείο ανάμεσα στα 2 από τα 4 νησάκια που σχηματίζουν το νησιωτικό σύμπλεγμα που ονομάζουμε Σύβοτα. Οι εικόνες από το σημείο είναι μαγευτικές και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως η Καραϊβική της Ελλάδας.

Expand player

Το βίντεο από το κανάλι Up Stories στο Youtube σου δίνει μια γεύση. Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά σε ταξιδεύουν σαν σε έναν εξωτικό προορισμό που βρίσκεται όμως τόσο κοντά σου. Για να εντοπίσεις την άγνωστη και πανέμορφη αμμόγλωσσα της Ελλάδας, μπορείς να συμβουλευτείς τους χάρτες της Google.

Διακοπές Σύβοτα: Ο εξωτικός προορισμός της Ελλάδας

Τα τελευταία χρόνια η Ήπειρος κερδίζει όχι μόνο στα βουνά αλλά και στις θάλασσές της. Και όχι άδικα μιας και εκεί βρίσκονται μερικοί από τους πιο εξωτικούς προορισμούς της Ελλάδας. Τα Σύβοτα είναι ένας από αυτούς. Εκεί θα συναντήσεις μερικές από τις πιο όμορφες και κρυστάλλινες παραλίες της χώρας. Όπως είναι η αμμόγλωσσα που προαναφέραμε. Και να μην ξεχάσουμε την παραλία που είναι Πισίνα όνομα και πράγμα. Στα Σύβοτα επίσης βρίσκεται μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα, η Μπέλα Βράκα.

Όπως καταλαβαίνεις, αν βρεθείς στην Ήπειρο για διακοπές, τα Σύβοτα είναι το μέρος που δεν πρέπει να χάσεις σε καμία περίπτωση. Θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη Χαβάη αλλά θα έχεις πάρει το αυτοκίνητό σου και θα έχεις κάνει μόνο μερικά χιλιόμετρα. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για καλοκαίρι;

Ταξίδια στην Ελλάδα

Πόρος: Τέσσερις λόγοι για απόδραση στον Αργοσαρωνικό

Τέσσερα νησιά δίπλα στην Αθήνα ιδανικά για σαββατοκύριακο

Το χωριό της Εύβοιας που σε καλεί να το εξερευνήσεις το σαββατοκύριακο