ΕύβοιαΔιαφήμιση

Χαλκίδα

Αιδηψός

Εύβοια αξιοθέατα

Η Εύβοια αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για εξορμήσεις ξεκινώντας από την Αθήνα - και όχι άδικα. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σε περίπου 1 ώρα, διανύοντας μόλις 75 χιλιόμετρα, έχεις φτάσει στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, τη Χαλκίδα από όπου μπορείς να συνεχίσεις το ταξίδι και να ξεκινήσεις την εξερεύνηση σε άλλες τοποθεσίες - στα κεντρικά, βόρεια ή νότια του νησιού. Είναι τόσες πολλές οι επιλογές. Από μια μονοήμερη εκδρομή, ένα σαββατοκύριακο ή ένα μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδι για να γνωρίσεις τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Εύβοιας.

Εύβοια παραλίες

Αδιαμφισβήτητα, ένας βασικός πόλος έλξης της Εύβοιας είναι οι παραλίες της. Από άκρη σ' άκρη θα βρει κανείς παραλίες με άμμο ή βότσαλα, με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά. Άλλες οργανωμένες και άλλες λιγότερο τουριστικές προσελκύουν όλους τους ταξιδιώτες. Παρέες, ζευγάρια, οικογένειες ή ακόμη και όσοι ταξιδεύουν μόνοι και θέλουν να χαλαρώσουν με το βιβλίο ή τη μουσική τους. Κάποιες από τις παραλίες είναι ιδιαίτερα γνωστές και δημοφιλείς όπως, για παράδειγμα, η παραλία Θαψά, η παραλία Χρυσή Άμμος που αλλάζει όψη και είχε πρωταγωνιστήσει στο σποτ του Υπουργείου Τουρισμού για το 2020 αλλά και η Χιλιαδού.Booking.com

Διαφήμιση

Ταξίδι στην Εύβοια

Και δεν είναι μόνο η αύρα από τις παραλίες που σε καλεί αλλά και το γενικότερο κλίμα των φιλόξενων κατοίκων, οι πολύ καλά οργανωμένες μονάδες καταλυμάτων και καταστημάτων εστίασης, μα και το υπόλοιπο φυσικό περιβάλλον. Στην Εύβοια ξέρεις ότι θα οργανώσεις τις διακοπές σου και δε θα μείνεις σε κανέναν τομέα δυσαρεστημένος ή λιγότερο ικανοποιημένος. Από τις παραλίες και τα φυσικά τοπία, μέχρι τα αξιοθέατα και τις ανεπτυγμένες τουριστικά υποδομές, όλα θα συμβάλλουν να περάσεις καλά και να επιστρέψεις ξανά και ξανά.


Εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο, η Εύβοια ενδείκνυται και για χειμερινές διακοπές με τα ορεινά χωριά να ντύνονται στα λευκά και να προσφέρουν αξέχαστες στιγμές στον επισκέπτη. Η Στενή Ευβοίας είναι μίας από αυτές τις τοποθεσίες και είναι μάλιστα και ιδιαίτερα δημοφιλής. Τα αξιοθέατα της Εύβοιας ολοκληρώνουν το ταξίδι σου εκεί όποια εποχή κι αν πας. Δε γίνεται, για παράδειγμα, να μην δεις από κοντά το φαινόμενο γνωστό ως και «τα τρελά νερά» της Χαλκίδας. Για τους πιο τολμηρούς και περιπετειώδεις υπάρχουν αξιοθέατα ακόμη και στα πολύ ορεινά, όπως τα περίφημα Δρακόσπιτα στα 1.300 μέτρα υψόμετρο.

Είτε παραλιακά είτε με φόντο τα βουνά, η Εύβοια σε αποζημιώνει σε κάθε σου επίσκεψη. Η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα, δε, ενδείκνυται πάντα και για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής.