Κεφαλονιά: Οικισμός Άσσος

Η χερσόνησος της Άσσου στην Κεφαλονιά, είναι ένα τοπίο το οποίο σε ταξιδεύει σε άλλες γραφικές περιοχές. Όπως είναι οι γραφικές περιοχές της Ιταλίας.

Ο οικισμός

Ο οικισμός Άσσος είναι ένα πολύ όμορφο παραθαλάσσιο χωριό. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς. Όταν φτάσεις θα παρατηρήσεις πως είναι κτισμένος αμφιθεατρικά πάνω στην ομόνυμη χερσόνησο.

Οικισμός Άσσος

Ο οικισμός Άσσος, εντάσσεται στον δήμο Ερίσου και έχει διατηρήσει την επτανησιακή αρχιτεκτονική στα πιο πολλά σημεία της. Τα προσεγμένα σπίτια με τους γήινους έντονους χρωματισμούς και ο συνδυασμός με το μαγευτικό τοπίο της θάλασσας, θα σε ταξιδέψουν σε γραφικά μέρη της Ιταλίας. Αφού απολαύσεις το μπάνιο σου στα καταπράσινα νερά της τοπικής παραλίας, μπορείς να γευτείς τοπικές συνταγές στα εστιατόρια του οικισμού ή να πιείς έναν καφέ θαυμάζοντας την θέα.

Οικισμός Άσσος

Ενα από τα αξιοθέατα του οικισμού είναι το κάστρο το οποίο είναι από τα σημαντικά στην Κεφαλονιά. Πιο συγκεκριμένα κτίστικε στα τέλη του 15ου αιώνα με στόχο να προστατεύει τους κατοίκους της Άσσου από πειρατικές επιδρομές. Μετά από μερικές δεκαετίες το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως φυλακές από το ελληνικό κράτος.

Οικισμός Άσσος

Πληροφορίες

Πολύ κοντά από οικισμό Άσσος βρίσκεται η παραλία του Μύρτου η οποία είναι σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιας. Μια μοναδική παραλία σπάνιας ομορφιάς που θα σε καταπλήξει. Επίσης υπάρχουν μικρές και γραφικές παραλίες τριγύρω που αξίζει να επισκεφθείς.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει