Κεφαλονιά: Οικισμός Άσσος

Η χερσόνησος της Άσσου στην Κεφαλονιά, είναι ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς το οποίο σε ταξιδεύει νοερά σε περιοχές άλλων χωρών, όπως οι ακτές της γειτονικής Ιταλίας.

Ο οικισμός

Ο οικισμός της Άσσου είναι παραθαλάσσιος και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα τηςΚεφαλονιάς. Όταν φτάσεις θα παρατηρήσεις πως είναι κτισμένος α μφιθεατρικά πάνω στην ομώνυμη χερσόνησο.

Οικισμός Άσσος

Η Άσσος εντάσσεται στη Δημοτική Ενότητα Ερίσου και έχει διατηρήσει την επτανησιακή αρχιτεκτονική στα πιο πολλά σημεία της. Τα προσεγμένα σπίτια με τους γήινους έντονους χρωματισμούς και ο συνδυασμός με το μαγευτικό τοπίο της θάλασσας, θα σε σαγηνεύσουν. Αφού απολαύσεις το μπάνιο σου στα  καταπράσινα νερά της τοπικής παραλίας, μπορείς να γευτείς αυθεντικά κεφαλονίτικα πιάτα στα εστιατόρια του οικισμού ή να πιείς έναν καφέ θαυμάζοντας την θέα.

Οικισμός Άσσος

Ένα από τα αξιοθέατα του οικισμού είναι το κάστρο το οποίο είναι από τα σπουδαιότερα στην Κεφαλονιά. Κτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα με στόχο να προστατεύει τους κατοίκους της Άσσου από πειρατικές επιδρομές. Για μερικές δεκαετίες το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος φυλακών από το ελληνικό κράτος.

Οικισμός Άσσος

Πληροφορίες

Πολύ κοντά στον οικισμό Άσσος βρίσκεται η διεθνώς αναγνωρισμένη παραλία του Μύρτου η οποία είναι σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς. Μια μοναδική παραλία σπάνιας ομορφιάς που θα σε καταπλήξει. Χρειάζεται προσοχή στο κολύμπι λόγω θαλάσσιων ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή η οποία είναι γεμάτη και από άλλες πιο μικρές και λιγότερο γνωστές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείς.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει