Φωκιανό: Η μαγευτική παραλία του Μυρτώου Πελάγους που πας οδικώς

Η ελληνική ακτογραμμή κρύβει πολλές εκπλήξεις τις οποίες μπορείς να ανακαλύψεις χωρίς καν να μπεις σε πλοίο. Μπορείς απλά να μπεις στο αυτοκίνητο σου και σε λίγες ώρες να βρεθείς σε παραλίες εξωτικές, με γαλαζοπράσινα νερά, ονειρεμένα σκηνικά και ατελείωτες αμμουδιές. Μια από τις παραλίες που βάζουμε στη λίστα μας και σου προτείνουμε να επισκεφθείς με την πρώτη ευκαιρία είναι το Φωκιανό. Δεν είναι από τις παραλίες με την πιο απλή και εύκολη πρόσβαση αλλά ο παράδεισος που θα δεις θα σε αποζημιώσει. Πρόκειται για μια παραλία της Αρκαδίας που βρέχεται από το Μυρτώο Πέλαγος και αποτελεί μια γωνιά – όνειρο για όσους ψάχνουν κάτι το διαφορετικό.

Εκδρομή στον Αργοσαρωνικό: Στις Σπέτσες για ένα αξέχαστο διήμερο

Φωκιανό: Η μαγευτική παραλία του Μυρτώου Πελάγους που πας οδικώς

Αρχικά καλό θα είναι πριν ξεκινήσεις να έχεις εντοπίσει καλά την παραλία Φωκιανό στους χάρτες της Google. Έτσι θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση σου προς τα εκεί. Βρίσκεται, όπως, είπαμε στην Αρκαδία άρα δεν προτείνεται για μονοήμερη εκδρομή. Καλύτερα να την επισκεφθείς αλλά στο πλαίσιο διακοπών στην περιοχή ή και για σαββατοκύριακο μακριά από την Αθήνα.

Expand player

Τι θα αντικρίσεις μόλις φτάσεις στο Φωκιανό; Ένα καλά κρυμμένο μυστικό με γαλάζια νερά και λευκό βότσαλο. Τα νερά είναι διάφανα, πεντακάθαρα και όχι πολύ κρύα. Γενικώς είναι μια παραλία που σε προκαλεί και προσκαλεί να μείνεις εκεί ως αργά για να δεις το ηλιοβασίλεμα. Στην πραγματικότητα θα βρεθείς σε έναν απομονωμένο κολπίσκο. Ένας κολπίσκος ο οποίος είναι ένας κρυφός και άγνωστος σε πολλούς παράδεισος του Μυρτώου Πελάγους. Αν θέλετε να βρείτε ένα ορμητήριο για να επισκεφθείτε την παραλία Φωκιανό τότε τα Πούλιθρα εκεί κοντά είναι αυτό που ψάχνετε…

Διακοπές στην Αρκαδία όλες τις εποχές του χρόνου

Η Αρκαδία αποτελεί έναν προορισμό που είναι ιδανικός όλες τις εποχές του χρόνου γιατί συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα. Στην Αρκαδία, λοιπόν, εκτός από τις όμορφες παραλίες, θα έχεις την ευκαιρία, επίσης, να δεις μεταξύ άλλων τις αντικριστές μονές οι οποίες είναι σκαρφαλωμένες στους βράχους. Εκεί υπάρχει επιπλέον και το χωριό με ένα από τα μικρότερα αστεροσκοπεία στον κόσμο.

Εκτός από την παραλία Φωκιανό που αποτελεί πάντα έναν καλό λόγο για ταξίδι, στα συν βάζουμε, επίσης τη φιλοξενία των κατοίκων και τη γαστρονομία. Θα δοκιμάσεις ντόπιες συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα και φτιαγμένες με πολύ μεράκι… Και σίγουρα θα φύγεις από τις διακοπές στην Αρκαδία με τη σκέψη να επιστρέψεις σύντομα εκεί για χαλάρωση!

Ταξίδια στην Ελλάδα

Πόρος: Τέσσερις λόγοι για απόδραση στον Αργοσαρωνικό

Τέσσερα νησιά δίπλα στην Αθήνα ιδανικά για σαββατοκύριακο

Το χωριό της Εύβοιας που σε καλεί να το εξερευνήσεις το σαββατοκύριακο