Ελληνικές παραλίες: Η εντυπωσιακή παραλία 2,5 ώρες από την Αθήνα

ελληνικές παραλίες

Κρυστάλλινα νερά, χρυσή άμμος και ατελείωτη αμμουδιά. Αυτή είναι μια τυπική εικόνα που θα συναντήσεις φεύγοντας λίγο μακριά από την Αθήνα και ειδικά στην Εύβοια. Εκεί που βρίσκονται μερικές από τις πιο όμορφες ελληνικές παραλίες. Εκεί βρίσκεται και η παραλία καθρέφτης η οποία απέχει το πολύ 2,5 ώρες στην Αθήνα. Ο λόγος για την παραλία Θαψά. Μπορείς δηλαδή αν ξεκινήσεις πρωί να το κάνεις ακόμη και μονοήμερη εκδρομή. Ιδανικά μπορείς να περάσεις το Σαββατοκύριακό σου σε ένα όμορφο και ήσυχο μέρος στην κεντρική Εύβοια. Θα δεις παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για το πού ακριβώς βρίσκεται ώστε να την προσεγγίσεις εύκολα.

Η εξωτική Λίμνη Βουλιαγμένης με την παλίρροια και τα τιρκουάζ νερά

Ελληνικές παραλίες: Η εντυπωσιακή θάλασσα 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα

Η παραλία Θαψά στην Εύβοια είναι από εκείνες τις ελληνικές παραλίες που σου κάνει κλικ από το πρώτο λεπτό λόγω των νερών της. Η γαλάζια θάλασσα δημιουργεί ένα είδος καθρέφτη με το καταπράσινο περιβάλλον που βρίσκεται τριγύρω. Τα δέντρα καθρεφτίζονται στο νερό και η αίσθηση όταν κάνεις βουτιά είναι μοναδική.

Expand player

Σίγουρα δεν αποκαλείται τυχαία ως μια από τις γαλάζιες λίμνες της Ελλάδας. Οι φωτογραφίες μπορούν να περιγράψουν ένα μέρος της ομορφιάς του τοπίου. Για να καταλάβεις πού ακριβώς βρίσκεται και να μην ψάχνεσαι, μπορείς να την εντοπίσεις εύκολα στους χάρτες της Google. Στην πραγματικότητα για να την προσεγγίσεις θα πρέπει να ξεκινήσεις από την Χαλκίδα και να κατευθυνθείς προς Κύμη. Μόλις φτάσεις στρώσε πετσέτα και βάλε ομπρέλα. Έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου για ένα μπάνιο στον παράδεισο. Να θυμάσαι ότι δεν πρόκειται για μια από τις οργανωμένες ελληνικές παραλίες.

Σαββατοκύριακο στην Εύβοια

Αν σκέφτεσαι να περάσεις το Σαββατοκύριακό σου στην Εύβοια, δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για μια από τις πιο καλές και ασφαλείς επιλογές. Το βασικό, όπως είπαμε, είναι ότι θα κολυμπήσεις σε μερικές από τις καλύτερες και πιο καθαρές ελληνικές παραλίες. Εκτός από την παραλία Θαψά, βάλε στο πρόγραμμα τη δίδυμη παραλία των ερωτευμένων αλλά και το Γρεγολίμανο, την εντυπωσιακή παραλία – αμμόγλωσσα της περιοχής. Εκτός όμως από τις παραλίες, στην Εύβοια βρίσκονται τα ορυχεία που έγιναν αλπικές λίμνες και είναι ένα καθηλωτικό αξιοθέατο της φύσης. Αλλά και το μυστηριώδες δρακόσπιτο στα 1.300 μέτρα υψόμετρο. Αν προτιμάς κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, δηλαδή, θα το βρεις στην Εύβοια.

Στα συν της Εύβοιας προσθέτουμε το ότι έχει καταλύματα για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Συνήθως τα περισσότερα από αυτά γίνονται στέκια για παραπάνω από μία επισκέψεις…

Ταξίδια στην Ελλάδα

Ψηλόβραχος: Γνωρίστε το χωριό με την ανεπανάληπτη θέα

Απόδραση στη «Μικρή Ελβετία» της Ελλάδας

Τα Φιδάκια που δεν τα φοβάσαι αλλά σου κλέβουν την καρδιά