Το ελληνικό νησί που λείπει περισσότερο στους ταξιδιώτες το χειμώνα

Πού θα ήθελαν να πηγαίνουν πιο συχνά όσοι επιλέγουν τα ελληνικά νησιά τους χειμερινούς μήνες

Τα ελληνικά νησιά είναι συνδεδεμένα στο μυαλό μας με το καλοκαίρι. Ήλιος, θάλασσα και διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί σε Ιόνιο και Αιγαίο πάνε πακέτο. Τα νησιά στην Ελλάδα έχουν, όμως, και μια άλλη πλευρά, αυτή του χειμώνα. Κάποια νησιά, μάλιστα, είναι ιδιαιτέρως αγαπητά στους ταξιδιώτες. To exploringgreece.tv προσπάθησε να δει τις τάσεις και να αφουγηραστεί τις επιθυμίες των Ελλήνων ταξιδιωτών. Υπάρχει και ένα ελληνικό νησί που φαίνεται να ξεχωρίζει.

Στην ερώτηση του exploringgreece.tv  «Σε ποιο νησί θα πηγαίνατε το χειμώνα, αν υπήρχε συχνότερη συγκοινωνία», οι απαντήσεις ίσως σου προκαλέσουν έκπληξη. Πρόκειται για νησιά που αγαπούν οι ταξιδιώτες το καλοκαίρι και μάλλον θα ήθελαν να πηγαίνουν περισσότερο και το χειμώνα.

Expand player

Δες στη λίστα ποια είναι αυτά τα νησιά αλλά και ποιο βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών.

  1. Ικαρία 20,2 %
  2. Νάξος 19,7 %
  3. Μήλος 18,7 %
  4. Σκιάθος 14,6 %
  5. Πάτμος 14,5 %
  6. Σέριφος 6,4 %
  7. Λέρος 5,9 %

Η Ικαρία, λοιπόν, βρίσκεται στην κορυφή σε μικρή απόσταση από τη Νάξο. Τον χειμώνα, όλα κυλούν εντελώς διαφορετικά στην Ικαρία. Όλα φαίνονται αλλιώτικα μακριά από τη βουή και την πολυκοσμία του καλοκαιριού. Μπορεί τα χρώματα και οι εικόνες να αλλάζουν, ωστόσο υπάρχει κάτι που παραμένει σταθερό σε αυτό το ελληνικό νησί. Είναι η φιλοξενία των κατοίκων. Η ηρεμία που αποπνέει η ομιλία και η καθημερινότητά τους. Δε θα δεις τις πλατείες γεμάτες πανηγύρια αλλά θα δεις τις καμινάδες των σπιτιών να καπνίζουν συνεχώς. Θα χωθείς σε κάποιο καφενείο και θα ακούσεις τις κουβέντες των ντόπιων για τα ζητήματα της καθημερινότητας. Θα δεις και κάποιους ταξιδιώτες που αγαπούν το χειμωνιάτικο σκηνικό της Ικαρίας και όποτε βρίσκουν ευκαιρία πηγαίνουν στο νησί.

Θα ήθελαν, βέβαια, όπως βλέπουμε να μπορούσαν να πηγαίνουν πιο συχνά το χειμώνα και αν υπήρχε συχνότερη συγκοινωνία θα το έκαναν, σύμφωνα με την έρευνα. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν υπάρχει καθημερινή συγκοινωνία για το νησί είτε με το πλοίο ούτε με το αεροπλάνο.

Το ελληνικό νησί με το θέατρο – μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου