Όταν έρχεται η ώρα των διακοπών και υπάρχει συμφωνία για το ποιος θα είναι ο προορισμός, το πρώτο ζητούμενο είναι το να βρεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Σωστό. Ακόμη πιο σωστό, όμως, είναι το να βρεις... συγκεκριμένο δωμάτιο, να κλείσεις σε συγκεκριμένους ορόφους γιατί αυτό, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, μπορεί να σου σώσει τη ζωή αν προκύψει κάποιο πρόβλημα και η κατάσταση γίνει επικίνδυνη... «Δωμάτιο να 'ναι κι ό,τι να 'ναι», σκεφτόμαστε πολλές φορές, τις περισσότερες βασικά, όταν σχεδιάζουμε το ταξίδι και προσπαθούμε να κλείσουμε όλες τις εκκρεμότητες.
Το κόλπο με τις κάρτες δωματίου στα ξενοδοχεία που μάλλον δεν ξέρεις 〉
Γιατί είναι καλύτερα να κλείνουμε δωμάτιο από το δεύτερο μέχρι τον τέταρτο όροφο στο ξενοδοχείο
Ο λόγος; Το γεγονός ότι έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να σωθούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς. Όπως έχει εξηγήσει ο Φίγκινς, η σκάλα της πυροσβεστικής σπάνια φτάνει πάνω από τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου, οπότε το ιδανικό για τον πελάτη είναι να έχει κλείσει δωμάτιο μέχρι και τον 4ο όροφο, όχι πιο ψηλά. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να έχει πλήρη γνώση των χώρων του ξενοδοχείου, όπως για παράδειγμα το πού είναι η έξοδος για περίπτωση πυρκαγιάς και το αν είναι φραγμένη ή κλειδωμένη, καλό είναι να είσαι σε ύψος που η σκάλα της πυροσβεστικής θα δώσει τη λύση.
Το αντικείμενο που πρέπει να αποφεύγει κανείς να χρησιμοποιεί στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου 〉
Τα ξενοδοχεία, όπως λέει ο Λόιντ Φίγκινς, προσελκύουν εγκληματίες, για τους οποίους η πρόσβαση στον πρώτο όροφο είναι σχετικά εύκολη. Πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τους πιο πάνω ορόφους. Έτσι, καλό είναι να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να μας συμβεί κάτι που θα μας χαλάσει τις διακοπές. Δωμάτιο, επομένως, ανάμεσα στον 2ο και τον 4ο όροφο και... καλές διακοπές!
Ταξίδια στην Ελλάδα
Οι πιο τρελές απαιτήσεις πελατών σε ξενοδοχεία
Γιατί πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτια με τον αριθμό 420;