Μπορεί να μένουμε στο σπίτι και να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο παρά μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να το «εγκαταλείψουμε» εντελώς. Κι αυτό γιατί ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο μπορεί να εμφανίσει σταδιακά προβλήματα που δεν φαντάζεσαι.
Αρχικά θα πρέπει να έχουμε στο νου μας το βασικό, δηλαδή τη μπαταρία. Όταν λοιπόν μένει για αρκετό διάστημα ακινητοποιημένο θα είναι καλύτερα να το βάζεις μπροστά μία φορά την εβδομάδα. Τότε θα το αφήνεις να δουλεύει για 5-7 λεπτά. Αν δεν χρειάζεται να πας στη δουλειά ή έχεις προμηθευτεί τα πάντα και δεν πας σούπερ μάρκετ, μπορείς να το κάνεις μια βόλτα το τετράγωνο για τον ίδιο λόγο.
Όσον αφορά, τώρα τα καύσιμα, καλό είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς να γεμίσεις το ρεζερβουάρ μέχρι επάνω. Ο εγκλωβισμένος αέρας σε ένα μισο-άδειο ρεζερβουάρ προκαλεί οξείδωση στα τοιχώματα. Μπορείς ακόμη να βάλεις κάποιο ειδικό πρόσθετο στο καύσιμο για μην αλλοιωθεί η σύνθεσή του με την πάροδο του χρόνου.
Στην περίπτωση τώρα, που το αυτοκίνητο βρίσκεται σταθμευμένο σε κλειστό πάρκινγκ, καλο έιναι να αφήσεις ελάχιστα ανοιχτό ένα παράθυρο έτσι ώστε να μην εγκλωβιστεί η υγρασία στο εσωτερικό και μυρίζει άσχημα. Αν πάλι βρίσκεται στο δρόμο, μια φορά την εβδομάδα ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες για να «αλλάξει» ο αέρας στην καμπίνα. Η χρήση μίας προστατευτικής κουκούλας είναι η καλύτερη κίνηση που μπορούμε να κάνεις. Έτσι προστατεύεις το αυτοκίνητο αν δεν είναι σε στεγαζόμενο χώρο στάθμευσης. Έτσι, αποφεύγεις διάφορες γρατσουνιές από τις μικροεπαφές άλλων αυτοκινήτων και παρέχεις προστασία στο χρώμα και στα υλικά της καμπίνας.
Αυτά είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθείς για όσο καιρό το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο. Ακόμη κι αν δεν το χρειάζεσαι τώρα, θα πρέπει να το διατηρείς καλά συντηρημένο για όταν θα επανέλθει κανονικά στην κυκλοφορία.
Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: springautopros.com
Κορονοϊός: Έτσι θα απολυμάνετε σωστά στο αυτοκίνητό σας