Οι εντυπωσιακές αεροσυνοδοί που ομορφαίνουν τα ταξίδια

Δείτε τις φωτογραφίες

Η δουλειά των αεροσυνοδών είναι πολύ ενδιαφέρουσα αλλά όχι ιδιαίτερα εύκολη. Τα ωράρια τους αεροσυνοδών είναι πολύ δύσκολα και πολλές φορές βρίσκονται ανάμεσα σε ξενοδοχεία και αεροπλάνα για αρκετές μέρες. Πολλές αεροσυνοδοί αποφασίζουν συχνά να μοιράζονται την καθημερινότητά τους και τις στιγμές που χαλαρώνουν λιγό πριν ή μετά από μια πτήση, στα social media και κυρίως στο Instagram. Μπορεί να ανεβάσουν φωτογραφίες ακόμη και μέσα από το αεροπλάνο, τις στιγμές που δεν έχει, βέβαια, κόσμο.

Πολλές αεροσυνοδοί έχουν χιλιάδες followers στα κοινωνικά δίκτυα που τις ακολουθούν ταξιδεύοντας νοητά μαζί στις διάφορες χώρες του κόσμου.Ποζάρουν και βγάζουν selfies λέγοντας πως είναι κορίτσια της διπλανής πόρτας που όμως μπορεί και να τα συναντήσεις στα 30.000 πόδια σε κάποιο σου ταξίδι. Από αυτές τις φωτογραφίες δεν μπορείς να καταλάβεις, βέβαια, πόσο δύσκολη είναι η δουλειά τους.

Expand player

Λίγοι, μάλιστα, είναι αυτοί που γνωρίζουν πόσα χρήματα παίρνει μια αεροσυνοδός. Ή το γεγονός ότι οι αεροσυνοδοί πληρώνονται μόνο κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Δεν πληρώνονται για παράδειγμα όταν στέκονται στην πόρτα και σε καλωσορίζουν στο αεροπλάνο. Αλήθεια γιατί πάντα υπάρχει μια αεροσυνοδός στην πόρτα όταν μπαίνεις και σε χαιρετάει; Είναι μόνο για λόγους ευγένειας; Στην πραγματικότητα υπάρχει άλλος λόγος που συμβαίνει αυτό.

Αν πετύχεις μια αεροσυνοδό εκτός εργασίας, μπορεί να μπορεί να σου αποκαλύψει και άλλα μυστικά του επαγγέλματος που ενδεχομένως δεν γνωρίζεις. Όπως για παράδειγμα ότι υπάρχει λόγος που έχουν το ένα χέρι πίσω από την πλάτη τους όταν μπαίνεις μέσα στο αεροπλάνο. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι αεροσυνοδοί πλήρως και σωστά στα καθήκοντά τους περνάνε από μια πολύ μεγάλη διαδικασία και προετοιμασία. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένη εκπαίδευση. Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να είναι σίγουρες για τα στελέχη που θα απασχολήσουν. Επίσης πρέπει να είναι βέβαιες κατά πόσο θα ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις.

Δείτε μερικές από τις αεροσυνοδούς που κάνουν τα ταξίδια πιο όμορφα…

Όμορφες αεροσυνοδοί δείχνουν πώς είναι εκτός δουλειάς