Τέσσερις μύθοι για το ταξίδι με αεροπλάνο που δεν ισχύουν

Σίγουρα τους έχεις ακούσει πολλές φορές

Είτε ταξιδεύεις συχνά με αεροπλάνο, είτε όχι, σίγουρα θα έχεις ακούσει διάφορα να λέγονται για το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς. Πού αρχίζει όμως η αλήθεια και πού το ψέμα και τι ισχύει πραγματικά;

Ακούγονται συχνά πολλοί μύθοι για το αεροπλάνο τους οποίους δε θα πρέπει να εμπιστεύεσαι. Παρακάτω μπορείς να δεις τέσσερις από αυτούς.

Expand player

1. Μεθάς πιο εύκολα στον αέρα

Αυτός ο μύθος κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια. Είχε δημιουργηθεί η αντίληψη ότι τα χαμηλότερα επίπεδα οξυγόνου σε μεγάλα υψόμετρα μειώνουν την ικανότητα μεταβολισμού του αλκοόλ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επιβάτες σε ένα αεροπλάνο μεθούν πιο γρήγορα εάν πιουν αλκοόλ. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι η κατάσταση. Διάφορες μελέτες ότι το αλκοόλ δεν γίνεται πιο… ισχυρό στους αιθέρες. Απλώς οι επιβάτες συνήθως πίνουν περισσότερο…

Τα συνθηματικά που λένε οι αεροσυνοδοί αν σε έχουν «βάλει στο μάτι»

2. Ο αέρας στην καμπίνα βλάπτει τον οργανισμό

Υπάρχει η αντίληψη σε πολλούς ανθρώπους ότι ο αέρας στο αεροπλάνο δεν ανακυκλώνεται. Έτσι πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο μεταδίδονται μικρόβια και εν συνεχεία ασθένειες μεταξύ των επιβατών. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα ο αέρας ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά. Συγκεκριμένα ανακυκλώνεται μέσω φίλτρων ποιότητας που σκοτώνουν το 95% των βακτηρίων.

3. Αν αφήσεις το κινητό ανοιχτό θα πέσει το αεροπλάνο

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι πάντα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του πληρώματος καμπίνας σε ένα αεροπλάνο. Τα smartphones δεν έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την πλοήγηση του αεροπλάνου, ούτε φυσικά να το οδηγήσει σε πτώση. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, εφόσον ζητείται από τους αεροσυνοδούς θα πρέπει να τηρείται.

4. Η πόρτα της καμπίνας μπορεί να ανοίξει εύκολα

Αλίμονο αν μπορούσε να ανοίξει τόσο εύκολα! Η πόρτα της καμπίνας είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξει όταν πετάει το αεροπλάνο. Σε περίπτωση που πετύχεις επιβάτη ο οποίος πάνω στον πανικό του απειλεί να ανοίξει την πόρτα αγνόησέ τον. Μην πανικοβληθείς και παρέμεινε ψύχραιμος. Η πόρτα ενός εμπορικού αεροσκάφους είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξει όσο βρίσκεσαι στον αέρα. Οι νόμοι της φυσικής… δεν το επιτρέπουν!

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com

Γιατί οι αεροσυνοδοί έχουν το χέρι πίσω από την πλάτη;