Το εργαλείο που πρέπει να έχεις πάντα μέσα στο αυτοκίνητο

Ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου φανεί χρήσιμο

Ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις το ταξίδι σου και έχεις φροντίσει να έχεις όλα τα απαραίτητα μέσα στο αυτοκίνητο. Από το φαρμακείο μέχρι το προειδοποιητικό τρίγωνο και τη ρεζέρβα σε περίπτωση που πάθει κάτι το λάστιχό σου. Ωστόσο, υπάρχει ένα εργαλείο για το οποίο πρέπει να είσαι ακόμη πιο προνοητικό. Ένα εργαλείο που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το όχημά σου.

Το εργαλείο που πρέπει να έχεις πάντα μέσα στο αυτοκίνητο και μάλιστα όχι στο πορτ μπαγκάζ αλλά στο μπροστινό ντουλαπάκι ή έστω κάτω από το κάθισμά σου. Και βέβαια δεν μπορείς να προβλέψεις όλα όσα ενδέχεται να συμβούν όταν είσαι μέσα στο αμάξι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λίγη μέριμνα δεν είναι απαραίτητη.

Expand player

Για παράδειγμα υπάρχουν καταστάσεις που μπορεί να παγιδευτείς μέσα στο αυτοκίνητο. Το να βγεις άμεσα μπορεί να σου σώσει ακόμη και την ίδια σου τη ζωή. Γι’ αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μέσα στην καμπίνα στο αυτοκίνητο ένα από αυτά τα εργαλεία που ανοίγουν τρύπες. Ο λόγος για τον κοινό μας ζουμπά (θα τον βρείτε και ως στιγέα ή κατσαμπρόκο, όπως τον λένε οι τσαγκάρηδες για να τρυπούν τις σόλες). Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα αιχμηρό μεταλλικό εργαλείο χειρός (με κωνική, τριγωνική ή τετραγωνική αιχμή) που ανοίγει τρύπες ή σχηματίζει κοιλώματα.

Σαν κατσαβίδι δηλαδή με αιχμηρή απόληξη. Απολύτως ιδανικό για να κάνει θρύψαλα το τζάμι και να βγεις έξω στη στιγμή. Και δεν χρειάζεται, βέβαια, να οργανωθείς για ταξίδι για να το βάλεις μέσα στο αυτοκίνητο. Φρόντισέ το από σήμερα κιόλας!

Πηγή φωτογραφίας: www.jewelpedia.com

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com

Το συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί με το κλειδί στο αυτοκίνητο