Η… θηλυκή εκδοχή του Ολύμπου που βρίσκεται σε νησί

Το χωριό... που έχουν το πάνω χέρι οι γυναίκες

Η… θηλυκή εκδοχή του Ολύμπου που βρίσκεται σε νησί1

Όταν ακούς τη λέξη Όλυμπος, σίγουρα το μυαλό σου πηγαίνει στο φημισμένο νησί των Θεών και είναι απόλυτα λογικό. Τι θα έλεγες, όμως, να γνώριζες και μια άλλη εκδοχή του Ολύμπου και μάλιστα θηλυκή; Και όχι μόνο αυτό, αλλά η εκδοχή αυτή να είναι σε νησί και μάλιστα του Αιγαίου. Μιλάμε για το χωριό Όλυμπος, η Όλυμπος για να είμαστε ακριβείς το οποίο βρίσκεται στην Κάρπαθο. Πρόκειται για το στολίδι του νησιού που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών.

Όλυμπος η παραδοσιακή στο νησί της Καρπάθου

Η Όλυμπος είναι, λοιπόν, ένα παραδοσιακό χωριό που μετρά πέντε αιώνες ζωής στην Κάρπαθο. Η Όλυμπος είναι αμφιθεατρικά χτισμένη προσφέροντας μια μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στο υπόλοιπο νησί. Είναι το χωριό που αν το επισκεφτείς στις διακοπές σου, αυτές θα αποκτήσουν τέτοια γαλήνη που θα θες να παρατείνεις τη διαμονή σου.

Expand player

Το μόνο κοινό που έχει με το βουνό Όλυμπος είναι ότι είναι και εκείνη ορεινή παρότι σε νησί. Είναι μάλιστα το πιο βόρειο και πιο ορεινό χωριό του νησιού. Η Κάρπαθος μπορεί να καμαρώνει για τη γραφικότητα και τη θέα που προσφέρει η όμορφη Όλυμπος.

Αυτό που ξεχωρίζει επισης στην Όλυμπο είναι το γλωσσικό ιδίωμα το οποίο σε παραπέμπει στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Αυτό σε συνδυασμό με τη διατήρηση των εθίμων αλλά και τις παραδοσιακές φορέσιες που χρησιμοποιούν σε εκδηλώσεις οι γυναίκες  κάνουν την Όλυμπο να ξεχωρίζει στην εποχή μας. Όχι μόνο στην Κάρπαθο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο χωριό αποτελεί το στολίδι της Καρπάθου και έχει καταφέρει να διατηρήσει τη γραφικότητα απαλλαγμένη από κάθε τουριστική κίνηση. Πράγμα που βέβαια συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό σε όλη την Κάρπαθο. Πρόκειται για έναν αγνό προορισμό των Δωδεκανήσων που παραμένει ακόμη ανεξερεύνητος.

Όλυμπος, το χωριό που έχουν… το πάνω χέρι οι γυναίκες

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Η Όλυμπος είναι ένα… θηλυκό χωριό με όλη τη σημασία της λέξης. Κι αυτό γιατί υπάρχει μια φήμη εδώ και χρόνια ότι οι γυναίκες έχουν εκεί το πάνω χέρι. Μια δημοσιογράφος, μάλιστα, του CNN είχε κάνει ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο χωριό και όντως διαπίστωσε πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει η γυναικεία άποψη στο χωριό αλλά και πόσο ισχυρός είναι ο ρόλος τους.

Διακοπές στην Κάρπαθο

Αν πάρεις το αεροπλάνο από την Αθήνα, θα βρεθείς στην Κάρπαθο σε μόλις μία ώρα. Κι όμως θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε έναν άλλο κόσμο. Θάλασσα, ηρεμία, παράδοση. Όλα αυτά σε έναν μοναδικό συνδυασμό που σε συνεπαίρνει. Δεν είναι το νησί που θα ζήσεις κοσμικά βράδια αλλά είναι το νησί που θα γνωρίσεις αυθεντικούς ανθρώπους. Θα δοκιμάσεις ωραίες γεύσεις, θα κολυμπήσεις σε όμορφες παραλίες και θα γνωρίσεις μια άλλη κουλτούρα πιο παραδοσιακή.

Και μην ξεχνάς ότι εκεί θα γνωρίσεις και την… θηλυκή εκδοχή του Ολύμπου που βρίσκεται σε νησί!

Διαβάστε επίσης:

Σκύρος: Ταξίδι στο νησί με τα σπάνια άλογα

Αυτό το ελληνικό χωριό είναι στην πραγματικότητα η Κολοπετινίτσα

Αθήνα: Το χωριό που βυθίστηκε για να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης