Η εξωτική Λίμνη Βουλιαγμένης με την παλίρροια και τα τιρκουάζ νερά

Εντυπωσιακές εικόνες από ακόμη μια όμορφη γωνιά της Ελλάδας

Η εξωτική Λίμνη Βουλιαγμένης με την παλίρροια και τα τιρκουάζ νερά

Μπορεί όταν ακούς Λίμνη Βουλιαγμένης να σου έρχεται στο μυαλό η γνωστή της Αττικής αλλά υπάρχει ακόμη μία που αξίζει της προσοχής σου. Κι αυτό γιατί διαθέτει πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και ένα εξωτικό τοπίο που σε καλεί για δροσιστικές βουτιές. Ο λόγος για τη Λίμνη Βουλιαγμένης στο νομό Κορίνθου. Μια λιμνοθάλασσα στο οποίο μπορείς να απολαύσεις μπάνιο σε καθαρά νερά σε ένα ονειρικό σκηνικό.

Η εξωτική Λίμνη Βουλιαγμένης, παλίρροια και τα τιρκουάζ νερά

Η συγκεκριμέμη Λίμνη Βουλιαγμένης είναι λιγότερο γνωστή και προβεβλημένη και βρίσκεται 15 χιλιόμετρα μακριά από το Λουτράκι, στην περιοχή της Περαχώρας. Στην πραγματικόητα πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα, το βάθος της οποίας δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χιλιόμετρα και το πλάτος της μόλις το 1 χιλιόμετρο.

Expand player

Αυτή η όμορφη αλλά άγνωστη στους πολλούς λιμνοθάλασσα διαθέτει αμμώδη ακρογιαλιά και ένα στενό κανάλι, με την βοήθεια του οποίου τα νερά της επικοινωνούν με εκείνα του Κορινθιακού κόλπου. Από το συγκεκριμένο άνοιγμα, που δεν ξεπερνά τα έξι μέτρα, η θάλασσα κατηφορίζει στα νερά της λίμνης δημιουργώντας δίνες.

Αυτό που την κάνει νια διαφέρει από μια απλή παραλία είναι ότι τα νερά της είναι κατά πολύ αλμυρότερα από αυτά της θάλασσας. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα και κάτι άλλο. Τα νερά της ανανεώνονται κάθε έξι περίπου ώρες με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης. Είναι μια μοναδική εμπειρία την οποία μπορείς να ζήσεις από κοντά. Πρόκειται με σιγουριά μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες που έχει η Πελοπόννησος. Είναι στρωμένη με λευκή, ψιλή άμμο η οποία συναντάται στις δυτικές όχθες της. Επιπλέον τα νερά της θεωρούνται ιδιαιτέρως ζεστά επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι και το φθινόπωρο.

Το μπάνιο, λοιπόν, εκεί αποτελεί απόλαυση για όσους αγαπούν τα ζεστά νερά ενώ η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα την καθιστά ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή. Κοντά σε αυτήν τη Λίμνη Βουλιαγμένης βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου. Εκεί είναι τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ήρας τα οποία αγγίζουν, σχεδόν, τη θάλασσα.

Μέχρι να βρεθείς εκεί για να απολαύσεις τις βουτιές σου, μπορείς να την απολαύσεις από ψηλά. Εντυπωσιακές εικόνες από το σημείο προσφέρει το βίντεο από το κανάλι του Youtube Haanity. Θα ταξιδέψεις νοητά σε έναν από τους επόμενους καλοκαιρινούς προορισμούς σου.

Κορασίδα: Η παραλία με τα τιρκουάζ νερά 2 ώρες μακριά από την Αθήνα
Exit mobile version