Κύθνος: Το οικονομικό νησί για αξέχαστες διακοπές

Η γωνιά των Κυκλάδων που συνδυάζει καλαισθησία, ωραίο φαγητό και γαλάζιες παραλίες

Η Κύθνος είναι το νησί που θα περάσεις καλά και οικονομικά έχοντας ακόμη ένα βασικό πλεονέκτημα στη «φαρέτρα» του. Είναι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα πράγμα το οποίο καθιστά το νησί ιδανικό προορισμό για το Σαββατοκύριακο ή για ολιγοήμερες διακοπές. Στην Κύθνο θα χαρείς βόλτες και βουτιές και θα ζήσεις την εμπειρία των κοντινών στην Αττική Κυκλάδων. Και όλα αυτά σε ένα low-budget πακέτο που θα σε αφήσει απ’ όλες τις απόψεις ευχαριστημένο.

Κύθνος, το οικονομικό νησί για αξέχαστες διακοπές

Η Κύθνος είναι το νησί που θα σου αρέσει όταν θα πρωτοπατήσεις εκεί αλλά θα σε ενθουσιάσει ακόμη περισσότερο όταν γνωρίσεις τις χώρες και τις παραλίες της. Ξεκινώντας από το λιμάνι, τον Μέριχα θα απολαύσεις τις βόλτες σου και θα φας σε πολύ προσεγμένα μαγαζιά και ταβερνούλες. Θα βρεις όλα όσα θες και θα ξεκουραστείς από την πρώτη στιγμή.

Expand player

Μόλις βρεθείς στη Χώρα, όμως, θα καταλάβεις γιατί την ξεχωρίζουμε στις Κυκλάδες. Η Χώρα της Κύθνου είναι κυριολεκτικά μια ζωγραφιά. Η Μεσαριά, όπως την αποκαλούν είναι χτισμένη σε έναν λόφο με τους δρόμους με τα σπίτια να απλώνονται σε αυτόν. Χαρακτηριστικό της Χώρας είναι ότι οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι με περίτεχνα και όμορφα σχέδια δίνοντάς σου την αίσθηση της καθαρότητας και της καλαισθησίας. Το βράδυ τα μαγαζιά μοιάζουν με μια ανοιχτή αυλή στην οποία μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου χαζεύοντας το φεγγάρι. Μια εμπειρία που σου έρχεται νοσταλγικά στο μυαλό ακόμη και τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Οι γαλήνιοι ρυθμοί της Χώρας σε παρασέρνουν σε ένα άλλο στυλ διακοπών, πιο χαλαρό και πιο ήρεμο. Κατά κανόνα και στη Χώρα και στα χωριά της Κύθνου θα βρεις οικονομικά και πολύ προσεγμένα καταλύματα αλλά και μαγαζιά για να φας.

Οι παραλίες της Κύθνου

Η Κύθνος έχει μοναδικής ομορφιάς παραλίες για όλα τα γούστα. Θα βρεις και οργανωμένες αλλά και πιο ήσυχες. Με διαφορά, όχι μόνο στο νησί αλλά γενικά στις Κυκλάδες ξεχωρίζει η παραλία Κολώνα. Στην πραγματικότητα μια λωρίδα άμμου χωρίζει τη θάλασσα στη μέση και ουσιαστικά σε δυο αμμουδιές. Και από ψηλά αλλά και από κοντά το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό.

Άλλες παραλίες στις οποίες μπορείς να κάνεις ένα χαλαρό και απολαυστικό μπάνιο σε πεντακάθαρα νερά είναι  η μικρή αμμουδιά Μαρτινάκια αλλά και η Επισκοπή και η Απόκρουση. Αυτές είναι οι μοναδικές οργανωμένες παραλίες του νησιού, οι πιο πολυσύχναστες και έχουν ψιλή άμμο.

Αν τώρα αναζητάς την απόλυτη ησυχία στο μπάνιο σου μπορείς να επισκεφθείς τις παραλίες Σκύλου, Γαϊδουρόμαντρα, Σιμουσί στα νοτιοανατολικά και Μαυριάνου και Στιφό στα νοτιοδυτικά του νησιού.

 

Tips:

Διαβάστε επίσης:

Φυρή Άμμος: Η μεγάλη και ξεχωριστή των Κυθήρων

Τα Κουφονήσια και οι εξωτικές παραλίες τους

Μονή: Το ονειρεμένο νησί της Αττικής

Exit mobile version