Σαντορίνη: Η εποχή που μπορείς να μείνεις στα Φηρά μόνο με 40 ευρώ

Πώς να γνωρίσεις την Καλντέρα με ένα low budget ταξίδι

Η Σαντορίνη είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο τουριστικά και αγαπημένα νησιά της Ελλάδας. Συρρέουν εκεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο και μεταξύ αυτών, φυσικά, και Έλληνες ταξιδιώτες. Βέβαια, αυτή η αυξημένη τουριστική κίνηση, όπως είναι λογικό ανεβάζει τις τιμές και συχνά η διαμονή στα Φηρά ή σε άλλα μέρη του νησιού είναι απαγορευτικά.

Εκτός αν επιλέξεις να πας μια λιγότερο τουριστική περίοδο του χρόνου, όπως είναι η άνοιξη. Θα απολαύσεις καλό καιρό, λιγότερο κόσμο και πολύ καλύτερες τιμές. Θα βρεις όμορφα και περιποιημένα δωμάτια μέσα στα Φηρά ακόμη και με 40 ευρώ τη βραδιά. Δες εδώ για παράδειγμα τι μπορεί να κλείσεις ακόμη και σήμερα για το επόμενο διάστημα ανάλογα με τις ημερομηνίες που σε βολεύουν.

Η Σαντορίνη την άνοιξη

Όταν ένα νησί είναι όμορφο, τότε είναι όλες τις εποχές του χρόνου. Και πόσω μάλλον η Σαντορίνη. Η άνοιξη είναι μια ιδανική εποχή για όσους θέλουν να γνωρίσουν το νησί στην λίγο πιο ήσυχη εκδοχή του, να απολαύσουν την καλντέρα χωρίς τους εκατοντάδες τουρίστες δίπλα τους και να απολαύσουν καλό φαγητό στα εστιατόρια που είναι ανοιχτά όλο το χρόνο. Επίσης η θερμοκρασία είναι ιδανική για να περπατήσεις στο νησί και να ανέβεις προς το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Με τέτοιες θερμοκρασίες η ανάβαση θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Τα φημισμένα Φηρά

Στους βράχους της καλντέρας ακριβώς απέναντι από το ηφαίστειο βρίσκονται τα φημισμένα Φηρά, η «πρωτεύουσα» στης Σαντορίνης. Την άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να γνωρίσεις τα Φηρά χωρίς να πρέπει στις φωτογραφίες σου να… συμπεριλαμβάνονται και άλλοι τουρίστες. Είναι μάλιστα μια περιοχή με πολλά αξιοθέατα που δεν είναι πάντα εύκολο να δεις το καλοκαίρι.

 Τα γραφικά δαιδαλώδη δρομάκια κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου σφύζουν από τους επισκέπτες αλλά τις άλλες εποχές είναι ιδανικά για ανέμελες βόλτες και χαλάρωση. Το γεγονός ότι δεν πας καλοκαίρι δε σημαίνει μάλιστα ότι δεν έχεις επιλογές για φαγητό και διασκέδαση εκεί. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τα Φηρά έχουν ζωή, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των μαγαζιών παραμένουν ανοιχτά. Σούπερ μάρκετ, μανάβικα, εμπορικά, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία Θεοτοκόπουλου. Πραγματικά οι επιλογές στα Φηρά είναι ατέλειωτες: Μουσεία, εκκλησίες, μνημεία, γκαλερί, οι παραδοσιακές γειτονιές όπου ξεχωρίζει η αρχιτεκτονική του νησιού, όλα τα βρίσκει κανείς σε… αφθονία.

Κάτω από το χωριό, στο ύψος της θάλασσας δηλαδή, βρίσκεται ο Γιαλός, το παλιό λιμάνι της Σαντορίνης, ενώ το Φηροστεφάνι καιτο Κοντοχώρι, που παλιότερα αποτελούσαν ξεχωριστούς οικισμούς, σήμερα έχουν ενσωματωθεί στην πρωτεύουσα και αποτελούν προάστιά της.

Το τελεφερίκ, μια ξεχωριστή εμπειρία στη Σαντορίνη

Στα Φηρά θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις ακόμα μια μοναδική εμπειρία. Από τον Γιαλό, το παλιό λιμάνι δηλαδή όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια όταν επισκέπτονται το νησί ξεκινάει τελεφερίκ που οδηγεί τους επισκέπτες του στην κορυφή της καλντέρας. Αν θες να κατέβεις στο μικρό λιμανάκι θα περάσεις από μια όμορφη διαδρομή με θέα και 600 πέτρινα σκαλοπάτια.

Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα έχει μια γοητεία την άνοιξη που αν την ανακαλύψεις θα αναθεωρήσεις τον τρόπο που ταξιδεύεις στην Ελλάδα. Ένα μέρος το οποίο μπορεί να θες πολύ να γνωρίσεις αλλά δεν σου φαίνεται εύκολο να το κάνεις λόγω κόστους, ίσως σου προσφέρει εξίσου δυνατές εμπειρίες τις άλλες εποχές του χρόνου. Και σε τιμές ακόμη και κατά 1/3 χαμηλότερες. Και επειδή η διαμονή είναι ένα από τα βασικά έξοδα του ταξιδιού, βρες τις ευκαιρίες και τις κατάλληλες ημερομηνίες και κλείσε το κατάλυμα που σου αρέσει.

Η Σαντορίνη σε περιμένει όλο το χρόνο να σε γοητεύσει…

Πηγή φωτογραφιών: santorini.gr

Booking.com

Τα βήματα που ακολουθώ για να μου κοστίσει φθηνά ένα τριήμερο ταξίδι

 

Exit mobile version