Η άγνωστη και εξωτική παραλία στην Εύβοια με τη λιμνούλα

Ένα ειδυλλιακό τοπίο με ποτάμι και φαράγγι

Η άγνωστη και εξωτική παραλία στην Εύβοια με τη λιμνούλα1

Η Εύβοια αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για μονοήμερες και σαββατοκύριακα μακριά από την Αθήνα. Όχι άδικα αν σκεφτεί κανείς πόσες διαφορετικές ευκαιρίες για να περάσει κανείς καλά προσφέρει. Μέσα σε αυτές τις ευκαιρίες είναι βέβαια και οι όμορφες παραλίες της που θα βρεις σε όλη της την ακτογραμμή. Μια από αυτές τις παραλίες ονομάζεται Σχοινοδαύλεια και βρίσκεται στη Νότια Εύβοια. Αυτή, λοιπόν, η παραλία στην Εύβοια με την λιμνούλα σε περιμένει να την ανακαλύψεις.

Η άγνωστη παραλία στην Εύβοια με τη λιμνούλα

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου ή αλλιώς Σχοινοδαύλεια είναι μια εξωτική παραλία με κρυστάλλινα νερά και ήρεμο τοπίο. Βγαλμένα σαν από όνειρο, ένα σκηνικό ταινίας, όλα συγκεντρώνονται, καταλήγουν στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, στην παραλία αυτή.

Expand player

Εκεί θα αντικρίσεις βράχαια σαν τεράστιες ομπρέλες που χαρίζουν τη σκιά τους. Τα πεντακάθαρα νερά της βαθαίνουν αρκετά, ώστε να προσφέρουν μια δυνατή εμπειρία κολύμβησης. Ψιλό, λευκό βότσαλο απλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της παραλίας, ενώ σε κάποια σημεία υπάρχει λευκή άμμος.

Αυτό που εντυπωσιάζει, επίσης, στη συγκεκριμένη παραλία είναι η λιμνούλα που δημιουργείται με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Καθώς πηγαίνεις στον στον Άγιο Δημήτριο, θα πρέπει να πάρεις το μονοπάτι από το ομώνυμο χωριό. Θα διασχίσεις το πανέμορφο φαράγγι, κατά μήκος της ρεματιάς μες στην οποία ρέει και το μικρό ποτάμι της περιοχής. Έτσι θα καταλήξεις μετά από μια σύντομη πεζοπορία στην ακρογιαλιά. (Το ρέμα, μένει χωρίς νερό συχνά το καλοκαίρι, οπότε το μονοπάτι γίνεται χωματόδρομος και αρκετά αυτοκίνητα μπορούν να φτάσουν αρκετά κοντά στην παραλία).

Εκεί λοιπόν προς το τέλος του ποταμού δημιουργείται μια λιμνούλα από το ποτάμι η οποία χαρίζει ένα μοναδικό σκηνικό. Από αυτά που δε θα δεις εύκολα σε άλλη ελληνική παραλία. Η Σχοινοδαύλεια είναι για όσους επιλέγουν την Εύβοια για όλες τις εκδοχές της και θέλουν να ανακαλύψουν και το τελευταίο της μυστικό. Για τους ταξιδιώτες που δεν αρκούνται στα γνωστά και διαφημισμένα αλλά επιλέγουν τις περισσότερο άγνωστες γωνιές της χώρας.

Λιχαδονήσια: Αυτές είναι οι Σεϋχέλλες της Εύβοιας