Μπορεί όταν ακούς Αιδηψός να σου έρχεται στο μυαλό η τρίτη ηλικία και τα ιαματικά λουτρά αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι μόνο αυτό. Η Αιδηψός αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για να αποδράσεις το Σαββατοκύριακο που ίσως είναι λίγο παρεξηγημένος και αξίζει να μπει στο πρόγραμμά σου για την επόμενη εξόρμηση που ετοιμάζεις. Μια γωνιά της Εύβοιας που δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι αλλά επίσης το φθινόπωρο και η άνοιξη μπορούν να σου προσφέρουν εξίσου καλές και χαλαρές στιγμές.
Βαρόσι: Η συνοικία της Ελλάδας που ανοίγει μια πόρτα στο χρόνο
Αιδηψός: Ταξίδι σε έναν... παρεξηγημένο προορισμό
Το βόρειο τμήμα της Εύβοιας στο οποίο βρίσκεται και η Λουτρόπολη της Αιδηψού προσφέρει την ευκαιρία σε όποιον το επιλέξει για χαλαρές διακοπές μέσα στη φύση ακόμη κι αν έχει στη διάθεσή του ένα σαββατοκύριακο. Σε λίγες μόνο ώρες μπορείς να βρεθείς μακριά από τη βουή, την κίνηση και την πολυκοσμία της πόλης και να εξερευνήσεις την Αιδηψό και όλα όσα έχει να σου προσφέρει.
Πρόκειται για ένα πολύ οργανωμένο θέρετρο από όλες τις απόψεις καθώς διαθέτει πολλά καταλύματα για όλα τα γούστα και όλα τα budget ενώ παράλληλα θα βρει κανείς πολλές επιλογές για καλό και οικονομικό φαγητό. Στα συν είναι επίσης η απόσταση από την Αθήνα καθώς μπορείς να είσαι εκεί το πολύ σε δύο ώρες. Φεύγεις, δηλαδή, την Παρασκευή το απόγευμα και επιστρέφεις Κυριακή απόγευμα στη βάση σου. Και έχεις περάσει ένα γεμάτο διήμερο δίπλα στη θάλασσα που τα έχει όλα.
Αν σου αρέσει, επίσης, η πολυτέλεια, η Αιδηψός διαθέτει πολλά καταλύματα τα οποία παρέχουν εκτός από ευχάριστη διαμονή αλλά και πλήθος παροχών spa περιποίησης και ιαματικών λουτρών.
Οι θερμές πηγές της Αιδηψού
Αδιαμφισβήτητα, αυτό για το οποίο έχει γίνει γνωστή η Αιδηψός είναι οι θερμές πηγές της και τα ιαματικά λουτρά της. Και είναι και αυτός ένας καλός λόγος για να βρεθείς εκεί. Οι θερμές πηγές της περιοχής είναι γνωστές από την αρχαιότητα καθώς όπως αναφέρει ο μύθος, ο μυθικός ήρωας Ηρακλής, πριν από κάθε άθλο του, λουζόταν στις πηγές της πόλης.
Με αυτό τον τρόπο ήθελε να προετοιμάσει το σώμα του. Το θερμό νερό που αναβλύζει από τις πηγές της Αιδηψού όλο το χρόνο έχει θερμοκρασίες από 34 έως και 71 βαθμούς Κελσίου. Η προέλευση του νερού με την αυξημένη θερμοκρασία, οφείλεται στο ρήγμα του Βόρειου Ευβοϊκού. Επιπλέον, οι βασικές πηγές των ιαματικών νερών είναι τέσσερις και βρίσκονται στα βόρεια της πόλης τροφοδοτώντας τα ιδιωτικά και δημόσια υδροθεραπευτήρια.
Ταξίδια στην Ελλάδα
Ταξίδι στο Άγιο Όρος: Ένας ξεχωριστός τόπος σε ολόκληρο τον κόσμο
Τέσσερα ξύλινα γεφυράκια στην Ελλάδα που αξίζει να περπατήσεις έστω μια φορά
Λαδάδικα – Θεσσαλονίκη: Η ιστορία της συνοικίας που «πουλάν αυτό που θες»