Η όμορφη ελληνική παραλία που έχει μόνιμα ζεστά νερά

Ίσως η πιο ζεστή παραλία της Ελλάδας

Η όμορφη ελληνική παραλία που έχει μόνιμα ζεστά νερά1

Αν ανήκεις στην κατηγορία όσων δεν μπαίνουν στη θάλασσα αν δεν είναι ζεστή τότε υπάρχει μια παραλία που θα γίνει η αγαπημένη σου. Βρίσκεται στην Εύβοια και βέβαια πρόκειται για την παραλία Θερμά Λουτρά.  Αυτό που κάνει την παραλία ξεχωριστή είναι ότι η θερμοκρασία του νερού όπως αναβλύζει από την πηγή είναι μεγαλύτερη από 60 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι γενικώς η θάλασσα είναι ζεστή στο μεγαλύτερο μέρος της και έχει ζεστά νερά όλο το χρόνο.

Η ελληνική παραλία που έχει μόνιμα ζεστά νερά

Η παραλία Θερμά Λουτρά βρίσκεται στο χωριό Ήλια. Είναι ένα μικρό ψαροχώρι, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα Λουτρά Αιδηψού, στο Βόρειο Ευβοϊκό. Το γραφικό αυτό ψαροχώρι απέχει 98 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, και λιγότερο από 30 χιλιόμετρα από την Λίμνη Ευβοίας. Αυτό που είναι γνωστό και κάνει το χωριό να ξεχωρίζει είναι ότι τα νερά των Ηλίων αναβλύζουν από μεταμορφωμένα πετρώματα τα οποία βρίσκονται σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας.

Expand player

Το νερό τρέχει κάτω από τα χαλίκια της ακτής. Θα το καταλάβεις από το χρώμα του. Είναι κοκκινωπό καθώς το ερυθρό ίζημα αποτίθεται σε αυτό από την επαφή που έχει με τη θάλασσα και από την αυξημένη θερμοκρασία.

Κάτι ακόμη χαρακτηριστικό είναι ότι πλησιάζοντας την πηγή, η θερμοκρασία της θάλασσας ανεβαίνει. Λόγω του ότι το νερό ανακατεύεται δημιουργούνται περιοχές με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας.

Αν θες να την επισκεφτείς καλό είναι να μην υπολογίζεις σε κάποια οργανωμένη κατάσταση. Να θυμάσαι επίσης, ότι η παραλία έχει βότσαλο και βαθαίνει αρκετά απότομα. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχεις ομπρέλα και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείς. Δίπλα στα αναβλύζοντα θερμά νερά, υπάρχει ντουζιέρα την οποία μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις.

Πώς θα πας στην παραλία Θερμά Λουτρά 

Εάν δε θες να κάνεις τη μαγευτική αλλά με πολλές στροφές διαδρομή από την Εύβοια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Από εκεί θα περάσεις από την Αρκίτσα στην Αιδηψό. Αν επιλέξεις την πρώτη διαδρομή, όταν θα βρεθείς στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού και συναντήσεις την πινακίδα Ήλια, στρίβεις αριστερά ερχόμενος από Χαλκίδα. Σε λίγα μέτρα βρίσκεσαι στην παραλία των Ηλίων. Η παραλία Θερμά Λουτρά βρίσκεται στα 600 περίπου μέτρα αριστερά. Η ελληνική παραλία που έχει μόνιμα ζεστά νερά είναι μπροστά σου…

Πασαλιμάνι: Η παραλία που μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου