Το παραμυθένιο πλατανόδασος που κρύβει ένα χωριό

Απόδραση στο πανέμορφο Πλανητέρο

Στην Ορεινή Αχαΐα θα βρεις πραγματικά διαμάντια. Κάποια από αυτά είναι το «μυστικό» λίγων. Οσων ήταν τυχεροί να τα εξερευνήσουν. Ενα από αυτά είναι και το χωριό Πλανητέρο. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Καλάβρυτα θα βρεις τον παράδεισο. Κρυμμένο μέσα σε ένα πλατανόδασος.

Χτισμένο αμφιθεατρικά, σε υψόμετρο 697 μέτρων το Πλανητέρο είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει. Αυτό που θα σε συνεπάρει όμως είναι το μεγάλο πλατανόδασος μέσα στο οποίο τυλίγεται το χωριό. Τρεχούμενα νερά, όμορφα τοπία και θεόρατα πλατάνια συνθέτουν την εικόνα. Ενα χωριό σαν να είναι πίνακας ζωγραφικής. Μόνο που αυτή τη φορά είσαι και εσύ μέσα.

Expand player

Το μυστικό του δάσους: Αν περπατήσεις μέσα στο δάσος ψάξε να βρεις τα πλατάνια που ξεχωρίζουν οι επιστήμονες. Θα εντοπίσεις ότι υπάρχουν κορμοί που έχουν πάνω από 4 μέτρα διάμετρο. Σύντομα θα καταλάβεις πού βρίσκεσαι. Στην καρδιά μιας από τις προστατευμένες περιοχές Natura 2000 της Ελλάδας. Μην ξεχάσεις, φυσικά, τη φωτογραφική σου μηχανή. Μια καλή κάμερα κινητού κάνει εξίσου καλή δουλειά. Αν και τα συγκεκριμένα τοπία δύσκολα απαθανατίζονται.

Το ονειρικό αλπικό τοπίο στην καρδιά της Αχαΐας

Τι να κάνεις στο χωριό

Το Πλανητέρο, στην Πελοπόννησο, ενδείκνυται για να έρθεις σε επαφή με τη φύση. Είναι ιδανικό αν είσαι λάτρης της ορειβασίας και της πεζοπορίας. Αναζήτησε τις όμορφες διαδρομές που υπάρχουν. Σου δίνουμε μερικές:

Τι να φας

Το φαγητό αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το Πλανητέρο. Η σπεσιαλιτέ της περιοχής είναι η πέστροφα. Δοκίμασε την εκδοχή με βούτυρο και αμύγδαλα. Είναι κάτι που δε θα βρεις αλλού. Στη γύρω περιοχή και γύρω από τις πηγές θα βρεις πληθώρα από ταβέρνες. Οι ιδιοκτήτες έχουν συνήθως και δικά τους ιχθυοτροφεία.

Πώς θα πας στο Πλανητέρο

Αν βρίσκεσαι ήδη στα Καλάβρυτα θα χρειαστεί να διανύσεις περίπου 25 χιλιόμετρα. Αν πας από την Αθήνα θα βγεις στην έξοδο Νεστάνης στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Καλαμάτας. Θα περάσεις πρώτα από την Κλειτορία… κι έφτασες στο δάσος και το χωριό. Απόλαυσε το μαζί με την παρέα σου!

Το ελληνικό γεφύρι που εμφανίζεται και εξαφανίζεται
Exit mobile version