Ακόμη κι αν έχεις ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας, μπορεί κάποια να μην τα έχεις επισκεφθεί ή να μην έχεις ακούσει καν την ύπαρξή τους. Όπως για παράδειγμα ένα άγνωστο ελληνικό νησί το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά στην Πελοπόννησο και έχει ένα παράξενο όνομα. Και εκτός από αυτό διαθέτει και ένα μυστικό που λίγοι γνωρίζουν. Ο λόγος για το Τσιχλί Μπαμπά που σίγουρα δεν είναι γνωστό σε πολλούς αλλά αξίζει της προσοχής σου. Και σίγουρα θα μάθεις μερικά περισσότερα γι' αυτό. Και οι εικόνες θα σε εντυπωσιάσουν.
Αυτή είναι η «μικρή Καππαδοκία» της Ελλάδας
Τσιχλί Μπαμπά: Ποιο είναι το άγνωστο νησί της Ελλάδας
Το Τσιχλί Μπαμπά, λοιπόν, βρίσκεται νότια της Πύλου και πολύ κοντά στη νησίδα Σφακτηρία για την οποία σου έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια νησίδα την οποία μπορεί να ακούσεις να την αποκαλούν και Φανάρι. Και όχι άδικα μιας και στο νότιο άκρο της έχει έναν φάρο ο οποίος πρωτολειτούργησε το 1873 για να φωτίσει τις νυχτερινές διαδρομές των πλοίων που πλέουν στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου.
Αν φτάσεις στο νησί αυτό με σκάφος το σίγουρο είναι ότι θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μια θέα που θα σου μείνει αξέχαστη για πάντα. Ανέβα στην κορυφή και θα μας θυμηθείς. Από εκεί μπορείς να δεις την Πύλο και το Νιόκαστρο αλλά και τη Σφακτηρία και όλο τον κόλπο Ναυαρίνου. Το ηλιοβασίλεμα μπορείς να φανταστείς ότι συγκρίνεται άνετα με εκείνο της Σαντορίνης. Αυτό που είναι, επίσης, πολυφωτογραφημένο στο νησί είναι η χαρακτηριστική κάθετη τρύπα στην μέση της νησίδας. Δεν γίνεται να μην την προσέξεις αλλά και να την φωτογραφίσεις.
Πάρε μια γεύση από το Τσιχλί Μπαμπά μέσα από το όμορφο βίντεο του καναλιού Travel Inspiration στο Youtube...
Το κρυμμένο μυστικό του νησιού
Ακόμη κι αν κάποιοι έχουν ακούσει για το Τσιχλί Μπαμπά, συχνά δεν γνωρίζουν το μυστικό που κρύβεται εκεί. Στην απομονωμένη και άγνωστη νησίδα της Πελοποννήσου βρίσκεται θαμμένο και το ταριχευμένο σώμα του Παύλου Βοναπάρτη, ανιψιού του Ναπολέοντα, ο οποίος πέθανε στο Ναύπλιο στις 7 Σεπτεμβρίου του 1827. Η σορός του διατηρήθηκε επί πέντε ολόκληρα χρόνια σε ένα βαρέλι με ρούμι στη Μονή Αγίου Νικολάου Σπετσών, όπου το 1832 παρελήφθη από το Γαλλικό Ναυτικό και ενταφιάστηκε στο Τσιχλί Μπαμπά μαζί με τους Γάλλους πεσόντες της ναυμαχίας.
Το ταξίδι στα άγνωστα μέρη της Ελλάδας είναι πάντα ενδιαφέρον και γεμάτο εκπλήξεις...
Ταξίδια στην Ελλάδα
Ομαλός: Η λίμνη «καρδιά» που… κλέβει την δική σου
Ποιος είναι ο Μυστράς του Αιγαίου με τους θρύλους και τους πειρατές