Ταξίδι στην Εύβοια: Ένα Σαββατοκύριακο που τα έχει όλα

Ταξίδι στην Εύβοια: Ένα Σαββατοκύριακο που τα έχει όλα

Ένα ταξίδι στην Εύβοια αποτελεί σταθερή αξία όλες τις εποχές του χρόνου και λίγο περισσότερο το καλοκαίρι. Γιατί έχεις πολλές επιλογές και μπορείς να διαλέξεις αυτό που προτιμάς ή ταιριάζει στην παρέα και την οικογένειά σου. Επίσης το κάθε σαββατοκύριακο στην Εύβοια μπορεί να είναι διαφορετικό ανάλογα με το ποια πλευρά του νησιού θα επιλέξεις για να κάνεις την εκδρομή σου. Το σίγουρο είναι ότι πάντα θα βρίσκεις μικρές εκπλήξεις μπροστά σου που θα σε κάνουν να εκτιμάς ακόμη περισσότερο τον κοντινό προορισμό και το σαββατοκύριακο στην Εύβοια. Εμείς σου δίνουμε μερικές ιδέες και κίνητρα γι’ αυτή την εκδρομή κοντά στην Αττική.

Ιδέες για τριήμερα δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Ταξίδι στην Εύβοια: Τα όμορφα χωριά της

Θες ορεινά; Θες παραθαλάσσια; Θες με τρεχούμενα νερά και καταπράσινο περιβάλλον; Η Εύβοια τα έχει όλα. Πεζοπορικές διαδρομές και οικισμούς πάνω στο κύμα για να αγναντεύεις με τις ώρες. Η Στενή είναι ένα από τα χωριά που το έχουμε στην καρδιά μας. Χωρίς να είναι το μοναδικό. Απλώς εκεί η φύση οργιάζει, η βλάστηση με τα τρεχούμενα νερά και τους ήχους δημιουργούν ένα τοπίο ειδυλλιακό. Η Στενή απέχει μόλις 29 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα και είναι ένα χωριό στολίδι. Μια πολύ καλή και διαφορετική επιλογή είναι επίσης η Κύμη, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό που μοιάζει με καρτ ποστάλ. Αλλά και η Κάρυστος δεν πάει καθόλου πίσω…

Expand player

Παραλίες για όλα τα γούστα

Δυνατό χαρτί της Εύβοιας είναι επίσης οι παραλίες της. Από ποια να το πρωτοαρχίσει κανείς. Δε θες ένα σαββατοκύριακο στην Εύβοια, αλλά πολλά για να τα ευχαριστηθείς. Να πούμε για την άγνωστη παραλία με τη λιμνούλα ή για τη δίδυμη παραλία των ερωτευμένων; Για το Γρεγολίμανο ή την μυστική παραλία με τη λευκή άμμο; Και φυσικά το Στενό Λινάρι, μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Εύβοιας. Όποια κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι σε ένα σαββατοκύριακο στην Εύβοια, μπορείς να επισκεφθείς πολλές.

Ταξίδι στην Εύβοια και καλό φαγητό

Σαββατοκύριακο στην Εύβοια και καλό φαγητό πάνε παρέα. Όπου κι αν επιλέξεις να πας σε ορεινό ή παραθαλάσσιο χωριό, θα απολαύσεις ωραίες γεύσεις. Στα πιο ορεινά θα απολαύσεις καλό κρέας και τοπικές παραδοσιακές συνταγές ενώ τα παραθαλάσσια χωριά προσφέρουν φρέσκο ψάρι και ουζομεζέδες μεταξύ άλλων. Εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και ουζερί θα σε ικανοποιήσουν στο έπακρο και μπορεί να σε κάνουν να σκεφτείς και τη διανυκτέρευση στη Χαλκίδα.

Τα Λιχαδονήσια

Τα Λιχαδονήσια είναι μια κατηγορία από μόνα τους και ένας λόγος που μπορεί να σε κάνει να αποφασίσεις να περάσεις ένα σαββατοκύριακο στην Εύβοια. Πρόκειται για ένα επίγειο εξωτικό παράδεισο στην Εύβοια που σίγουρα ξεχωρίζει και σου κλέβει την καρδιά. Οι Σεϋχέλλες της Εύβοιας όπως συνηθίζουν να αποκαλούνται Λιχαδονήσια είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπλεγμα επτά νησιών, δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας, που τοποθετείται στο 426 πΧ. Αποτελούνται από τη Μονολιά τη Μεγάλη Στρογγυλή, τη Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, τη Βαγιά, το Βορήα, το Λιμάνι, καθώς και από άλλους μικρούς σκοπέλους και μύρμηκες, που λέγονται Ποντικονήσια.

Διαβάστε επίσης:

Βίλα Λεβίδη: Πώς είναι σήμερα το διάσημο αρχοντικό των ελληνικών ταινιών

Τα ελληνικά χωριά – φαντάσματα και γιατί εγκαταλείφθηκαν

Τουρλίδα: Εκεί που το αλάτι σχηματίζει ένα… μοναδικό παζλ

Exit mobile version