Αθήνα: Οι περιζήτητες περιοχές στο real estate

Οι σταθερές αξίες και οι ανερχόμενες δυνάμεις στην αγορά ακινήτων

Η Ελλάδα είναι η πιο φθηνή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην τιμή τετραγωνικού στα ακίνητα

Το κέντρο της Αθήνας ανακτά την παλαιά του αίγλη. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το real estate. Υπάρχουν περιοχές που είναι και πάλι περιζήτητες. Κάποιες ανερχόμενες. Τα χρόνια της κρίσης, οι δικαιολογημένες αντιδράσεις του κόσμου. Οι πορείες, τα επεισόδια. Τα ακίνητα της πρωτεύσας που έχασαν την αξία τους. Και τώρα δείχνουν να την ανακτούν.

Αν το 2018 υπήρξαν τα πρώτα αισιόδοξα σημάδια στην αγορά ακινήτων, το 2019 ήταν πολύ καλύτερο. Η αύξηση στη ζήτηση δεν οφείλεται μόνο στο Airbnb. Οφείλεται και στην αναβάθμιση των περιοχών. Το ένα φέρνει το άλλο. Και η αναβάθμιση, ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον, κινητικότητα. Ολα αυτά, τη στιγμή που η Ελλάδα είναι η πιο φθηνή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από άποψη τιμής τετραγωνικού στα ακίνητα.

Expand player

Airbnb: Η αλλαγή που θα φέρει τα πάνω-κάτω και τρομάζει τους ιδιοκτήτες

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες αγοραπωλησίες σε σχέση με το κοντινό παρελθόν. Οχι, τα ακίνητα της Αθήνας δεν έχουν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Είναι όμως καλύτερα από πριν. Οι επενδύσεις στα ξενοδοχεία και η Χρυσή Βίζα που έφερε νέο κόσμο στην πρωτεύουσα, ανέβασαν τις τιμές. Η Αθήνα μπήκε και πάλι στο χάρτη του real estate.

Οι καυτές περιοχές της Αθήνας

Ακρόπολη, Πλάκα, Ζάππειο, Εμπορικό τρίγωνο είναι οι πιο περιζήτητες περιοχές της πρωτεύουσας. Σταθερές αξίες. Λυκαβηττός, Γουδί, Πατήσια, Κολωνός, Γκάζι, Μεταξουργείο, Κυψέλη είναι οι περιοχές που μαγνητίζουν τους επενδυτές. Στην Κυψέλη η αξία του τετραγωνικού μέτρου διπλασιάστηκε. Δηλαδή ένα ακίνητο αξίζει τα δίπλα τώρα απ’ ό,τι πριν δύο χρόνια. Αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα.

Τα 5+1 ελληνικά νησιά που οδηγούν το real estate

Οσοι άντεξαν στην κρίση, σήμερα χαμογελούν. Αφενός δε χρειάστηκε να «σκοτώσουν» την περιουσία τους και αφετέρου κρατούν ένα χαρτοφυλάκιο με αξία στα χέρια τους. Οσοι δεν τα κατάφεραν είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Η Αθήνα είναι από μόνη της ένας παγκόσμιος πόλος έλξης. Μια από τις πιο ιστορικές πόλεις του κόσμου. Εκατομμύρια τουρίστες έρχονται στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Το κέντρο μπορεί να μην άντεξε όσο θα ήθελαν ή περίμεναν κάποιοι, ανακτά όμως δυνάμεις. Οι ιστορικές περιοχές της Αθήνας οδηγούν τις εξελίξεις. Ακολουθούν οι γύρω συνοικίες. Κάποιες ως αουτσάιντερ. Κάποιες νομοτελειακά. Το real estate δείχνει να κινείται και πάλι.

Airbnb: Πώς το Κουκάκι είναι πιο ακριβό από την Εκάλη και τη Βουλιαγμένη

Exit mobile version