Η νέα στρατηγική κίνηση που προχώρησε η Airbnb

Το άνοιγμα με στόχο να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πλατφόρμα μίσθωσης καταλυμάτων

Σε μία στρατηγική κίνηση με σκοπό να μεγαλώσει τη δεξαμενή των χρηστών της, προχώρησε η Airbnb. Η πλατφόρμα μίσθωσης προχώρησε σε συνεργασία με την Zeus Living. Η δεύτερη προσφέρει βραχυχρόνιες μισθώσεις σε εταιρικά στελέχη

Η Airbnb αποφάσισε να επενδύσει στην εταιρία που ενοικιάζει μη επιπλωμένα ιδιωτικά σπίτια και τα ενοικιάζει εκ νέου σε επαγγελματίες που ταξιδεύουν για τουλάχιστον 30 ημέρες.

Expand player

Η Zeus Living λειτουργεί από το 2015. Σήμερα διαχειρίζεται 2.000 ακίνητα στις ΗΠΑ. Τα ακίνητα αυτά θα προβάλλονται πλέον μέσω την Airbnb. Είναι φανερό πως η Airbnb ψάχνει νέους τρόπους για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους αυξανόμενου αριθμού ταξιδιωτών στα επαγγελματικά ταξίδια.

Η απόφαση-σταθμός στην Ελλάδα

Ολα αυτά την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα μια δικαστική απόφαση ενδέχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στο Airbnb. Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις μπορεί να περάσουν σε άλλο επίπεδο καθώς όποιοι αντιδρούν, έχουν ένα όπλο στα χέρια τους. Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές αγωγές από ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν επιθυμούν Airbnb στην πολυκατοικία τους.

Αθήνα: Οι περιζήτητες περιοχές στο real estate

Κόντρα στη μόδα, λοιπόν, η απόφαση αυτή, είναι στο πλευρό όσων θέλουν να μπλοκάρουν τη μετατροπή κατοικιών σε τουριστικά καταλύματα. Για να δούμε ακριβώς τι έγινε… Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα, απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου απαγορεύει τη χρήση διαμερίσματος για Αirbnb σε πολυκατοικία του Ναυπλίου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ενοίκων της πολυκατοικίας. Παράλληλα, καλεί την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της μέσω της Αirbnb «να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας».
Αναλυτικό ρεπορτάζ και το σκεπτικό της απόφασης μπορείτε να διαβάσετε στο θέμα: Η απόφαση που μπορεί να φέρει σαρωτικές αλλαγές στην Airbnb.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, η αξία της Airbnb αποτιμάται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας περίπου 2 εκατ. άνθρωποι μένουν καθημερινά σε σπίτια της. Προσφέρει δε πάνω από 5 εκατ. καταχωρήσεις σπιτιών σε 191 χώρες.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com

Κουκάκι: Τα τέσσερα χρόνια που άλλαξαν τα πάντα