Ένας 23χρονος ταξιδιώτης που έχει πετύχει κάτι εξαιρετικά σπάνιο, να επισκεφθεί όλες τις χώρες του κόσμου, βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων εξαιτίας των απόψεών του για τους πιο υπερεκτιμημένους και πιο ενοχλητικούς προορισμούς που έχει συναντήσει στα ταξίδια του.
Πρόκειται για τον Λούκα Φέρντμενγκες, ο οποίος έχει αποκτήσει σημαντική παρουσία στα social media μέσα από τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές.
Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο νεαρός ταξιδιώτης παρουσίασε τη δική του λίστα με προορισμούς που θεωρεί υπερεκτιμημένους. Σε αυτή περιλαμβάνει χώρες όπως η Αίγυπτος, η Γαλλία, οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και οι Σεϋχέλλες, καθώς και αρκετά νησιά της Καραϊβικής, τα οποία, όπως υποστηρίζει, έχουν χάσει μέρος της αυθεντικότητάς τους εξαιτίας του μαζικού τουρισμού.
Τι είπε για την Ελλάδα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η αναφορά του και στην Ελλάδα, την οποία συμπεριλαμβάνει στους προορισμούς που, κατά την άποψή του, οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να παραλείψουν. Στην ίδια κατηγορία τοποθετεί και άλλες ιδιαίτερα δημοφιλείς ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία. Όπως σημειώνει, θεωρεί ότι η Ευρώπη διαθέτει δεκάδες λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς που προσφέρουν μια πιο αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία.
Ακόμη πιο επικριτικός εμφανίζεται απέναντι στην Αίγυπτο, την οποία χαρακτηρίζει ως τον πιο «ενοχλητικό» προορισμό που έχει επισκεφθεί, αποδίδοντας την άποψή του στην έντονη τουριστική πίεση και στην εμπειρία που, σύμφωνα με τον ίδιο, επηρεάζεται από τον υπερβολικό αριθμό επισκεπτών.
Στον αντίποδα, ξεχωρίζει χώρες που θεωρεί υποτιμημένες, όπως το Ουζμπεκιστάν, η Μιανμάρ και αρκετοί προορισμοί της Λατινικής Αμερικής, υποστηρίζοντας ότι εκεί συναντά πιο αυθεντικές εμπειρίες και χαμηλότερο κόστος ταξιδιού.
Ιδιαίτερη μνεία κάνει στο Μπουτάν και τη Μιανμάρ, τα οποία θεωρεί ανάμεσα στα πιο όμορφα αλλά και λιγότερο γνωστά μέρη που έχει επισκεφθεί.
Δείτε το βίντεο με την ευρωπαϊκή «κόντρα»
Συχνές Ερωτήσεις
Ο Λούκας Φέρντμενγκες είναι ένας 23χρονος ταξιδιώτης που έχει κατακτήσει το σπάνιο επίτευγμα της επίσκεψης σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έχει αποκτήσει σημαντική παρουσία στα social media με εκατομμύρια προβολές, μοιράζοντας τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες και τις απόψεις του για διάφορους προορισμούς.
Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο ταξιδιώτης συμπεριέλαβε την Ελλάδα στη λίστα των προορισμών που θεωρεί υπερεκτιμημένους. Τοποθετεί την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με άλλες δημοφιλείς ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη διαθέτει δεκάδες λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με πιο αυθεντικές εμπειρίες.
Ο Λούκας Φέρντμενγκες χαρακτηρίζει την Αίγυπτο ως τον πιο «ενοχλητικό» προορισμό που έχει επισκεφθεί. Αποδίδει αυτή την άποψή του στην έντονη τουριστική πίεση και στην εμπειρία που επηρεάζεται από τον υπερβολικό αριθμό επισκεπτών, η οποία έχει χάσει μέρος της αυθεντικότητάς της.
Ο Λούκας Φέρντμενγκες ξεχωρίζει ως υποτιμημένες χώρες το Ουζμπεκιστάν, τη Μιανμάρ και διάφορους προορισμούς της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον, δίνει ιδιαίτερη μνεία στο Μπουτάν και τη Μιανμάρ, τα οποία θεωρεί ανάμεσα στα πιο όμορφα αλλά και λιγότερο γνωστά μέρη, όπου συναντά πιο αυθεντικές εμπειρίες και χαμηλότερο κόστος ταξιδιού.
Σύμφωνα με τον Λούκα Φέρντμενγκες, η λίστα των υπερεκτιμημένων προορισμών περιλαμβάνει την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τις Μαλδίβες, το Μαυρίκιο, τις Σεϋχέλλες, καθώς και αρκετά νησιά της Καραϊβικής. Αυτές οι χώρες, κατά την άποψή του, έχουν χάσει μέρος της αυθεντικότητάς τους εξαιτίας του μαζικού τουρισμού και της τουριστικής πίεσης.









