Τι δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις όταν μένεις σε ένα ξενοδοχείο

Τρία πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις

Το κάθε ξενοδοχείο είναι πρόθυμο να εξυπηρετήσει κάθε πελάτη του με τον καλύτερο τρόπο. Τα ξενοδοχεία, όμως, έχουν τους δικούς τους κανόνες, τους οποίους όλοι πρέπει να σέβονται. Το γεγονός ότι πληρώνεις και μένεις σε ένα δωμάτιο δε σου δίνει αυτόματα το δικαίωμα να κάνεις ο, τι θες.

Υπάρχουν, μάλιστα, και κάποιοι γενικοί κανόνες που ισχύουν σε κάθε ξενοδοχείο. Δες για παράδειγμα μερικά πράγματα που πρέπει σίγουρα να αποφεύγεις να κάνεις…

Expand player

1. Να παίρνεις τις πετσέτες από το ξενοδοχείο

Οι πετσέτες κάθε δωματίου είναι για χρήση όσο θα μένεις στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Δεν μπορείς να τις βάλεις στη βαλίτσα σου κατά την αναχώρησή του. Είναι, ωστόσο, κάτι αρκετά συνηθισμένο που σύμφωνα με τους ξενοδόχους συμβαίνει αρκετά συχνά. Μην ξεχνάς ότι είναι αδίκημα να πάρεις κάτι που δε σου ανήκει. Το ίδιο ισχύει με τις ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα του ξενοδοχείου. Φυσικά μπορείς να τα διάφορα προσωπικά είδη υγιεινής (σαμπουάν κλπ ελεύθερα).

Γιατί πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτια με τον αριθμό 420;

2. Να σπάσεις κάτι χωρίς να το πεις

Τα ατυχήματα συμβαίνουν αλλά δε θα πρέπει να τα κρατήσεις μυστικά. Αν σπάσει κάτι, για παράδειγμα ένα ποτήρι, στο δωμάτιό σου και το κρατήσεις μυστικό μπορεί να βλάψεις το προσωπικό ή τους μελλοντικούς επισκέπτες.Το γυαλί είναι κάτι που μπορεί να μην εντοπιστεί από το προσωπικό καθαρισμού όταν κάνει ένα συνηθισμένο καθάρισμα. Έτσι ή ο ίδιος ή επόμενος ένοικος του δωματίου μπορεί να τραυματιστεί άθελά του.

3. Να μαγειρέψεις οτιδήποτε χωρίς την κατάλληλη κουζίνα

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου επισκέπτες παίρνουν μαζί τους στο ξενοδοχείο τις φορητές συσκευές μαγειρέματός τους. Αν το δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν έχει αντίστοιχη υποδομή καλό είναι να αποφύγετε το μαγείρεμα εκεί. Αν χρειάζεσαι μαγειρεμένο φαγητό καθημερινά μπορείς είτε να παραγγείλεις από το εστιατόριο του ξενοδοχείου είτε να κλείσεις κάποιο ενοικιαζόμενο το οποίο έχει κουζίνα και τον πλήρη εξοπλισμό. Επίσης αν χρειαστείς να ζεστάνεις κάτι μπορείς να το ζητήσεις στη ρεσεψιόν. Το πιθανότερο είναι ότι θα σε εξυπηρετήσουν.

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com

Οι πέντε πιο παράξενες παροχές σε ξενοδοχεία