Εντυπωσιακό βίντεο: Οι άδειοι δρόμοι στην Αθήνα από ψηλά

Πρωτόγνωρες εικόνες για την πρωτεύουσα

Αθήνα

Από τις 23 Μαρτίου που η Αθήνα μπήκε σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, η όψη της πόλης έχει αλλάξει ριζικά. Και βέβαια το διαπιστώνει κανείς βλέποντας τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και στα απαραίτητα και έτσι οι δρόμοι που πριν από λίγες μέρες ήταν γεμάτοι αυτοκίνητα και μποτιλιάρισμα, σήμερα είναι σχεδόν έρημοι. Και είναι λογικό μιας και κυκλοφορούν όσοι εργάζονται και όσοι μετακινούνται για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.  Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς κοιτώντας από ψηλά την πόλη. Ένα εντυπωσιακό βίντεο από λήψεις drone δείχνει αυτή την πραγματικότητα. Μια Αθήνα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Οι μεγάλες λεωφόροι της πόλης είναι άδειες.  Ελάχιστα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στη λεωφόρο Κηφισίας, Κηφισού, Ποσειδώνος, Συγγρού αλλά και και στον Φαληρικό Όρμο.

Expand player

Και βέβαια, αυτοί οι δρόμοι θα ήταν γεμάτοι υπό άλλες συνθήκες. Όπως ήταν, δηλαδή, πριν από μερικές μέρες. Οι μεγάλες λεωφόροι, τις πρωινές ώρες είναι γεμάτες και πολύ συχνά το μποτιλιάρισμα δυσανασχετούσε τους οδηγούς. Και πλέον τα αυτοκίνητα είναι κυριολεκτικά μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού πολλές φορές. Τίποτα δεν θυμίζει τις εικόνες μερικές εβδομάδες νωρίτερα που οι κύριοι οδικοί άξονες της Αττικής ήταν γεμάτοι με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.  Για παράδειγμα, στα νότια προάστια η Λεωφόρος Ποσειδώνος δεν θυμίζει σε τίποτα την κυκλοφορία πριν από μερικές εβδομάδες. Όπως και η λεωφόρος Κηφισίας, βέβαια, που χρειαζόταν μερικές φορές ακόμη και ώρες για μερικά μόλις χιλιόμετρα.

Ίσως το μόνο θετικό που μπορούμε να δούμε από όλη αυτή την κατάσταση όσον αφορά την κίνηση στους δρόμους είναι ότι υπάρχει σημαντική μείωση στους ρύπους από διοξείδιο του άνθρακα, καθώς η καραντίνα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις. Κάνουμε υπομονή και μένουμε σπίτι μέχρι να μπορέσουμε και πάλι να εξερευνήσουμε την Αθήνα, την Αττική και την Ελλάδα όπως κάναμε και παλιά…

Αθήνα: Ο δρόμος που έχει το ίδιο όνομα εδώ και 25 αιώνες
Exit mobile version