Πέντε όμορφες παραλίες στην Αττική με ρηχά νερά

Ιδανικές αμμουδιές για παιχνίδι και ασφαλές μπάνιο

Πέντε όμορφες παραλίες στην Αττική με ρηχά νερά

Οι παραλίες της Αττικής πολύ συχνά μας εκπλήσσουν με την ομορφιά τους και το γεγονός ότι προσφέρουν καθαρά και ρηχά νερά μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας. Αν προετοιμάζεστε για εξόρμηση με τα παιδιά το σαββατοκύριακο τότε μάλλον αναζητάτε μια από αυτές τις ρηχές θάλασσες ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. Επιπλέον πολλές είναι οι παραλίες στην Αττική οι οποίες εκτός από ρηχά νερά προσφέρουν και απλωμένη αμμουδιά με άμμο. Σίγουρα τα βότσαλα δυσκολεύουν περισσότερο μια οικογένεια. Επιπλέον στις μεγάλες παραλίες μπορείτε να είστε άνετοι χωρίς να χρειάζεται να κάθεστε πολύ κοντά με άλλα άτομα.

Δείτε παρακάτω πέντε όμορφες παραλίες στην Αττική με ρηχά νερά

Expand player

Πευκόδασος Σχοινιά

Η παραλία του Σχοινιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για καλοκαιρινά μπάνια. Δεν είναι τυχαία μια από τις πιο φημισμένες και πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής. Είναι όμως τόσο μεγάλη που πάντα θα βρεις χώρο να βάλεις την πετσέτα χωρίς να σε ενοχλούν και να ενοχλείς. Διαθέτει και οργανωμένο τμήμα για όσους θέλουν να τα βρούν όλα έτοιμα και να απολαύσουν τον καφέ τους πριν κάνουν την πρώτη τους βουτιά στη θάλασσα. Το σίγουρο είναι ότι σε όποιο σημείο κι αν σταματήσεις θα βρειςρηχά νερά και αχανή αμμουδιά για πολύ και ασφαλές παιχνίδι.

Μικρό Καβούρι

Ακόμη μια παραλία που θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις είναι το μικρό Καβούρι. Μέχρι να φύγεις από το σπίτι σου στην Αθήνα θα έχεις φτάσει. Και θα απολαμβάνεις ρηχά νερά, παιχνίδια στην άμμο και σκιά από τα δέντρα. Το Καβούρι είναι οργανωμένη παραλία και έχει ωραιότατο μπόνους το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Βρίσκεται στην περιοχή της Βουλιαγμένης και δε θα δυσκολευτείς να το βρεις.

Λουμπάρδα

Πάμε προς Σούνιο μεριά και σταματάμε στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Μια παραλία μισή μισή που λέμε μιας και είναι κάπου οργανωμένη και κάπου σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Εμείς επιλέξαμε την δεύτερη εκδοχή και στρώσαμε πετσετούλα στην άμμο. Η Λουμπάρδα ήρθε να εκπληρώσει τα όνειρά μας για μπάνιο σε καθαρά, ρηχά και γαλαζοπράσινα νερά. Δεν χρειάστηκε ούτε μια ώρα για να βρεθούμε σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της περιοχής της Βάρκιζας. Η συγκεκριμένη παραλία είναι από αυτές που δε θα σε ενοχλήσει σχεδόν ποτέ ο άνεμος καθώς είναι έτσι φτιαγμένη από τη φύση ώστε να προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα.

Βραυρώνα

Πηγή φωτογραφίας: athensattica.com

Η παραλία Βραυρώνα είναι αρκετά δημοφιλής για οικογένειες. Είναι κοντά στο Μαρκόπουλο, εκεί που θα βρείτε 2-3 παραλίες περιποιημένες και καθαρές. Στην πρώτη που θα δείτε κάντε στάση. Και τι δεν έχει. Σκιά από τα δέντρα, ψιλλή άμμο και ρηχά νερά. Δίπλα υπάρχει και μια παραλία για μεγαλύτερα παιδιά.

Χάρακας

Ο Χάρακας είναι η τελευταία μεγάλη παραλία πριν το Σούνιο. Θα την εντοπίσεις νωρίς πριν καλά καλά φτάσεις αφού έχει μια μικρή ανηφόρα πριν από εκεί που αράζουν τα σκάφη. Πρόκειται για μια ατελείωτη παραλία η οποία διαθέτει άμμο αλλά και καθαρά και ρηχά νερά. Είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα θα νιώθεις άνετα από άποψη χώρου ενώ τα παιδιά θα ευχαριστηθούν παιχνίδι.  Καθαρά και ρηχά νερά, άμμος σε μεγάλη έκταση και παιδιά ελεύθερα να φτιάξουν κάστρα και να τρέξουν. Τι άλλο θες γι’ αυτό το σαββατοκύριακο;

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: athensattica.com

Μεγάλες παραλίες της Αττικής για να κάνετε άνετα μπάνιο
Exit mobile version