Το σημείο στο αυτοκίνητο που είναι πιο βρώμικο και από τουαλέτα

Και είναι μέσα στην καμπίνα σας

αυτοκίνητο

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως λόγω κορονοϊού θα πρέπει να μειώσουμε τις μετακινήσεις και τις εξόδους από το σπίτι κάνοντας τις απολύτως απαραίτητες. Βέβαια κάποια επαγγέλματα χρειάζονται οπωσδήποτε φυσική παρουσία. Έτσι καθημερινά παίρνουν το αυτοκίνητο για να μετακινηθούν χιλιάδες άνθρωποι. Τηρούν όμως και εκεί τα αυστηρά μέτρα υγιεινής; Πόσοι ξέρουν ότι, για παράδειγμα, στο αυτοκίνητο ένα σημείο είναι πιο βρώμικό ακόμη και από τη λεκάνη της τουαλέτας.

Ο λόγος για το τιμόνι! Μελέτες έχουν δείξει, συγκεκριμένα, ότι ο αριθμός των μικροβίων που εντοπίζονται στο τιμόνι του αυτοκινήτου σας, είναι μεγαλύτερος από αυτόν που θα βρείτε στο κάθισμα μίας τουαλέτας. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Κάθε φορά που τελειώνει η επαφή σας με το τιμόνι και κατεβαίνετε από το αυτοκίνητο, ιδανικά πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας, τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα. Αν δεν φτάνετε στο σπίτι ή στη δουλειά χρησιμοποποιήστε αντισηπτικό χεριών.

Expand player

Επίσης, όση ώρα οδηγείτε και πιάνετε το τιμόνι, ή το λεβιέ ταχυτήτων φροντίστε να μην πιάνετε το πρόσωπό σας. Πριν ξεκινήσετε την οδήγηση μπορείτε εξάλλου να τα καθαρίσετε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι. Μια φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και ειδικά στο ταμπλό με το οποίο έρχεστε συνέχεια σε επαφή.

Σύμμαχος σε αυτό είναι και ο καιρός. Εφόσον δεν βρέχει καλό είναι να αφήνετε λίγο το παράθυρο ανοιχτό για να αερίζεται η καμπίνα. Σκεφτείτε το δυο φορές αν έχετε συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο. Αυτά είναι μερικά μικρά βήματα που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να είστε πιο ασφαλείς απέναντι στον κορονοϊό. Καλό είναι βέβαια να τηρούμε πολλά από αυτά γενικά στην καθημερινότητά μας με το αυτοκίνητο και όχι μόνο τώρα λόγω του ιού.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com

Ο νόμος για τα φλας στο αυτοκίνητο που σίγουρα δεν ξέρεις
Exit mobile version