Το κινητό τηλέφωνο είναι ένα από τα αντικείμενα που πλέον σπάνια αποχωριζόμαστε. Για πολλούς είναι το πρώτο πράγμα που ακουμπάνε το πρωί και το τελευταίο το βράδυ. Αυτό, βέβαια, που δεν θέλουμε είναι να πάθει κάποια βλάβη καθώς συνήθως πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να το επισκευάσουμε. Οπότε καλό είναι να προσέχουμε... για να έχουμε.
Δες ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το κινητό σου και φρόντισε να τα αποφεύγεις...
Το φορτίζουμε με φορτιστές απομίμηση
Σίγουρα οι αυθεντικοί φορτιστές είναι πιο ακριβοί από τις απομιμήσεις. Ωστόσο η δεύτερη κατηγορία δε διαθέτει τη λειτουργία διακοπής φόρτισης όταν η μπαταρία του κινητού γεμίσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να συνεχίζουν να το γεμίζουν με ενέργεια, βλάπτοντας τελικά την υγιή μπαταρία του κινητού.
Δε βάζουμε από την αρχή θήκη
Δεν είναι δυνατόν να ξοδεύεις χρήματα για ένα καλό κινητό αλλά όχι για μια αντίστοιχα καλή θήκη. Κι αυτό γιατί δε θες να σπάσει η οθόνη σου με την πρώτη πτώση ή να γεμίσει γρατζουνιές και να χαραχθεί μέσα σε ένα μήνα. Η λύση λοιπόν είναι με την αγορά, κατευθείαν να πάρεις και μια καλή θήκη για να το προστατεύσεις.
Το αφήνουμε εκτεθειμένο σε κάθε θερμοκρασία
Τόσο η θερμότητα όσο και το κρύο μπορούν να καταστρέψουν το κινητό μας. Γι' αυτό απόφυγε να το αφήνεις για πολλή ώρα (ούτε για λίγη ακόμη καλύτερα) στον ήλιο. Επίσης για τους ίδιους λόγους δεν πρέπει να το έχεις έξω συνέχεια στο κρύο αλλά είναι κάτι που συμβαίνει λιγότερο συχνά άρα είναι και λιγότερο επικίνδυνο.
Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pexels.com
Δεν φαντάζεσαι πόσες φορές πιάνεις το «μολυσμένο» κινητό κάθε μέρα